Petrović traži i od ministra zdravlja da spreči trovanje Bujanovčana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jul 2024. Narodni poslanik iz Vranja Slobodan Petrović rekao je danas da Ministarstvo za zaštitu životne sredine i dalje ne čini ništa da reši problem sa gradskom deponijom u Bujanovcu. On je sada uputio poslaničko pitanje i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

„Problem sa požarima na deponiji u Bujanovcu je nažalost redovna pojava duži niz godina. Sagorevanjem raznovrsnog otpada na deponiji dolazi do oslobađanja kancerogenih materija koje se danima zadržavaju u vazduhu nad Bujanovcem i bližoj i daljoj okolini i ozbiljno ugrožavaju zdravlje ljudi.

Šta ćete vi i Ministarstvo zdravlja, na čijem ste čelu, preduzeti da se najhitnije moguće zaustavi ugrožavanje zdravlja ljudi u opštini Bujanovac i celom Pčinjskom okrugu?“, glasi pitanje poslanika iz opozicione stranke Srbija Centar (SRCE).

Agonija bez kraja: Bujanovčani i danas udišemo kancer (video)

Petrović je naglasio da ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović još uvek nije dala odgovor na njegovo ranije postavljeno pitanje, o čemu su Bujanovačke pisale.

Poslanik iz Vranja u parlamentu pokrenuo pitanje bujanovačke deponije

 

Najavio je i da će zvanično zatražiti da Odbor za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije održi sednicu u Bujanovcu, umesto u Beogradu.

Poslanik iz Vranja traži da skupštinski Odbor za ekologiju zaseda u Bujanovcu

Petrović je jedini poslanik koji se bavi višegodišnjim trovanjem građana Bujanovca i okoline koje prozrokuju gotovo svakodnevni požari na gradskoj deponiji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *