Komesarka za izbeglice i Mitrović o zatvaranju jedinog kolektivnog centra u Srbiji

Bujanovac, 9. jul 2024. – Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević sastala se sa Nenadom Mitrovićem, direktorom Službe Koordinacionog tela, sa kojim je razgovarala o planovima za unapređenje uslova života izbeglica, interno raseljenih lica i migranata u ovim opštinama.

Na sastanku je istaknuta važnost saradnje i koordinacije sa svim državnim institucijama i jedinicama lokalnih samouprava, kako bi se efektivno rešavala migraciona pitanja, objavio je Komesarijat.

„Posebna pažnja posvećena je zatvaranju poslednjeg kolektivnog centra u centralnoj Srbiji, koji se nalazi u Bujanovcu. Ulaganjem napora Komesarijata, delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i lokalne samouprave, radi se na izgradnji zgrade namenjene korisnicima kolektivnog centra, čime će 12 porodica konačno rešiti svoje stambeno pitanje. Završetak izgradnje planiran je do kraja 2024. godine“.

Komesarka za izbeglice i Mitrović: Izgradnja stanova ide po planu, zatvaramo kolektivni centar

Trenutno je u toku javni poziv za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, čime će se zbrinuti preostale porodice smeštene u kolektivnom centru u Bujanovcu.

„Saradnja sa Koordinacionim telom za Preševo, Bujanovac i Medveđu je od izuzetne važnosti, jer će zajedničkim snagama pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije i time ostvariti zajedničke ciljeve“, kaže se u saopštenju.




One thought on “Komesarka za izbeglice i Mitrović o zatvaranju jedinog kolektivnog centra u Srbiji

  1. LJUBIŠA

    Joj majko dokada ovaj više će se pita za Bujanovac, izgubio izbori, narod ga prezire, i samo se trpa kude mu nije mesto. Reče Vanja kao smenjen on treba da udje umesto njega i ako ako će mlad pa će trči za našu stranku SNS i našeg Vučka, član sam ali ga nisam glaso na lokalni izbori, glaso sam si Doktora ali volim Vučića, što će se napijemo ako ga Vučko napudi uf, uf, uf, Mitroviću odlazi!!! 🇷🇸🇷🇸

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *