Predsednik Nacionalnog saveta pokušava da ujedini Albance, Pajaziti ne dolazi na sastanak

Bujanovac, 9. jul 2024. – Arber Pajaziti, jedan od lidera Fronta za promene koji je pobedio na lokalnim izborima, rekao je za Bujanovačke da se neće odazvati pozivu na sastanak koji je za sredu, sa svim šefovima albanskih stranaka, sazvao Nevzad Lutviu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA). Lutviu je naveo da je povod sastanka „državna diskriminacija“ nakon izbora sudija u Osnovnom sudu u Bujanovcu, o čemu su Bujanovačke pisale.

Lutviju nema kredibilitet da me zove. Prema tome, sastanku se neću odazvati, rekao je Pajaziti.

Albanci negoduju zbog izbora sudija u Bujanovcu

Lutviu je za portal Folonline rekao da će nakon zajedničkog sastanka razgovarati pojedinačno sa svakim od političkih predstavnika.

Ipak, malo je verovatno da će diskriminacija biti jedina tema sastanka, posebno ako se ima u vidu duboki raskol koji vlada između dva politička bloka koja okupljaju Albance nastao pre izbora 2. juna.

Lutviu je tada pokušao da ih ujedini, ali je to uspeo da učini sa tri stranke-Pokretom za demokratski progres kome pripada, Partijom za demokratsko delovanje i Demokratskom partijom. Na drugoj strani spektra ostao je Front za promene, tročlana koalicija koja je pobedila na izborima.

Pajaziti: Licemeri i ucenjivači gaze izbornu volju građana Bujanovca

Poznavaoci prilika smatraju da će Lutviu i sada, pod plaštom diskriminacije prema Albancima, pokušati da bude kohezioni faktor za stvaranje albanske većine u parlamentu.

Na drugoj strani, jedan od lidera Fronta Arber Pajaziti grupu okupljenu oko NSA nazvao je licemerima koji pokušavaju da izigraju izbornu volju građana.

 
One thought on “Predsednik Nacionalnog saveta pokušava da ujedini Albance, Pajaziti ne dolazi na sastanak

  1. Canko

    Znaš li ti koliko se pitaš oko izbora sudija, idi malo plači po Tiranu i Ambasde, čovek je pobedio Pajaziti, hoće da živi u Srbiju kao i većinski deo Albanskog stanovništva da saradjuje sa Beogradom, jer čoveku je u interesu za boljitak svih gradjana Bujanovca. Zato gledaj si svoju rabotu sadi papriku ajvarku i ne tropaj više. Živeo Bujanovac živeo Pajaziti i naš Doktor kao i SNS ali bez Mitrovića i Jadranku.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *