BANDO! Bujanovac se guši, ekocid nad građanima! (VIDEO)

Bujanovac, 15. jul 2024. – Posle kraće pauze, Bujanovčani ponovo imaju „privilegiju“ koju nemaju meštani ni jednog drugog grada u Srbiji- da se truju otrovima i smradom sa deponije koja se po ko zna koji put zapalila u nedelju.

Već istog dana naše društvene mreže i kontaktu su se usijali od poziva građana koji su nas upozoravali na ovu nesreću, slali vide snimke i slike aplujući da učinimo nešto. Ona koju vidite na naslovnoj nastala je jutros (ponedeljak) u Novom Naselju, odakle se jasno mogu videti efekti ekocida. Ono što je do nas uradili smo, objavili njihove apele, što činimo i sada, ali sa nesposobnim bitangama u vlasti koje nam godinama kroje sudbinu, pitanje je ima li smisla uopšte i razgovarati.

U svakom normalnom gradu direktor Komunalca bi u najblažem slučaju bio ili suspendovan ili priveden, svejedno pravdi ili izvesnoj ustanovi zatvorenog tipa, pošto u svojoj sivoj masi nema ni trunku savesti ni odgovornosti, zajedno sa svojim poslodavcima.

Radi se, o svima njima na vlasti, oko nje ili onima koji na istu pretenduju, o jednoj običnoj, bahatoj interesnoj grupaciji koja nas sve ovde „onodi“ u zdrav mozak, usput nas truje, vara i potkrada!

Štab za vanredne situacije: Gasimo požar na deponiji, juče nije moglo zbog praznika

Iako je vreme širom regiona vedro i sunčano, Bujanovac je u ponedeljak 15. jula osvanuo u magli i dimu, kao da je novembar. Vidiljivost na gradskim ulicama je smanjena. Primera radi, iz ulice kod pošte jedva se nazire druga strana Bore Stankovića kod Gumoplastike.

Sumporni smrad štipa za oči i nozdrve, građani koje smo sreli jutros psuju i negoduju, nemoćni da bilo šta promene. Jer, šta ium ostaje drugo kad imaju posla sa bandom!

Ovom prilikom izvinjavamo se zbog tabloidnog naslova, ali ovo je pisano pod velikim emotivnim stresom.

Bujanovac, grad-deponija: Arifi i njegova družina nesposobnih štetočina (Video)

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *