Crveni krst Srbije: Narodna kuhinja u Bujanovcu mora da nastavi sa radom

Narodna kuhinja dnevno podeli preko 1200 obroka

Bujanovac, 16. jul 2024. – Neophodno je da narodna kuhinja u Bujanovcu, koja svakog dana priprema 1220 obroka, nastavi sa radom, zaključak je sa sastanka Nenad Mitrovića, vd direktora Službe Koordinacionog tela i generalnog sekretara Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović.

„Sa predstavnicima ove organizacije, koja je u Srbiji  osnovana 1876. godine, Nenad Mitrović i saradnici razgovarali su o funkcionisanju Crvenog krsta u Bujanovcu, pitanjima koje se odnose na humanitarne aktivnosti i nastojanjima da ova organizacija nastavi kontinuirani rad, pogotovo rad Narodne kuhinje“, saopštilo je KT.

Prema rečima Mitrovića, sve aktivnosti su usmerene ka unapređenju kvaliteta života građana i Crveni krst Srbije je važan partner Republike Srbije kada je u pitanju briga o njenim građanima, a posebno o deci, starijima i našim porodicama.

Crveni krst Bujanovac: Jedina narodna kuhinja koju ne pomaže lokalna samouprava

„Služba Koordinacionog tela će kontinuirano pružati podršku održivom razvoju i funkcionisanju Narodne kuhinje na području opština Bujanovac i Preševo“, rekao je Mitrović.

Sa preko 1.200 obroka dnevno, bujanovačka narodna kuhinja je druga u Srbiji, ali i jedina koju ne pomaže lokalna samouprava.

Generalni sekretar Crvenog krsta u Srbiji izrazio je zadovoljstvo povodom sastanka, ističući značaj buduće saradnje sa Službom Koordinacionog tela i partnersku ulogu Crvenog krsta u Srbiji po pitanju svih aktivnosti od značaja za ovo područje.

Sastanku su prisustvovali v.d. pomoćnice direktora Službe Koordinacionog tela Jelena Jakšić i savetnik za projekte Goran Gavrilović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *