Dim sa deponije od jutros ponovo se širi ka gradu

Bujanovac, 17. jul 2024.- Nad Bujanovcem je osvanulo još jedno “čarobno” jutro! Zlokobni dim sa deponije nadvija se nad okolinom i nošen vazdušnim strujema upravo ide ka gradu.

Kakvih sve otrova nosi sa sobom građani osećaju na svojoj koži, a pomešan sa +40 stepeni vazduh u gradu je pravo uživanje.

Deponija se ponovo zapalila u nedelju i ovo je treći dan kako nam otuda stižu otrovi. Požar prošlog meseca ugasili su pljuskovi, ali sada na vidiku nema ni kapi kiše.

Da ima trunku savesti, morala, vaspitanja i zdravog razuma, čelnik Komunalca takozvani Ruždi Halili podneo bi ostavku, a isto važi i za njegovog poslodavca, predsednika opštine koji, i pored izbornog debakla, i noktima kopa da ostane na vlasti, kao da mu je fotelja postala prirodni deo tela.

No, nesposobnjakovići i secikese, ove besprizorni ljudski primerci kojima kao da nas kažnjava neka svevišnja sila pa ih je postavila na mesta odakle se donose odluke, izgleda da čeka isto tako neku nevidljivu silu koja dolazi i rešava stvar.

Veruju u Supermena, kao deca koja obavljanje odgovornih dužnosti tretiraju kao igračku.

BANDO! Bujanovac se guši, ekocid nad građanima! (VIDEO)

Čitaoci nam svakodnevno šalju uz fotografije i svoja lična iskustva, pa kažu da na ovoj vrućini ne mogu da otvore prozore. Čak i kad uveče zahladi, gotovo je nemoguće prošetati gradom.

To što lokalna vlast ne čini ništa već godinama da ovaj problem bar sanira, nezainteresovano se ponašaju i nadležni u prestonici, kao da ovde ne žive ljudi već neka niža bića. A ako se ovako nastavi vrlo brzo ćemo svi postati mutanti. Dobro je što još nemamo čireve po licu a oči nam ne rastu na potiljku.

Dodamo li tome i to što brojna okolna naselja nemaju vodu, a na gradskim ulicama caruje smeće, utisak je da smo žrtve nekog eksperimenta. Pa ko preživi neka priča, ako neko uopšte preostane.

Vlast, i to ne samo aktuelna, na svim nivoima. učinila je sve da od jednog pristojnog grada prijatnog za život napravi mesto prema kome je Černobil vazdušna banja.

I zamislite, uopšte ih nije sramota!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *