Lopardinčani čuvaju uspomenu na Daneta Šmirca: Podignuta spomen česma

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. jul 2024. U porti crkve u selu Lopardince kod Bujanovca podignuta je spomen česma u čast prerano preminulog Slobodana Trajkovića iz ovog sela, poznatijeg kao Dane Šmirc. Svečano otvaranje spomen česme biće na seosku slavu Gorešnjak, 26. jula. Pored toga, u njegovu čast u toku je i turnir u malom fudbalu.

Izgradnja česme počela krajem aprila u organizuji Crkvenog odbora i Mesne zajednice Lopardince, odakle navode da se celo selo sa pijetetom seća Daneta kao velikog dobrotvora koji je svima pomagao.

Svečano otvaranje spomen česme zakazano je za petak, 26. jul, na praznik Gorešnjak – Sabor Svetog Arhangela Gavrila.

Pored podizanja spomen česme, u znak sećanja na Daneta Šmirca već drugu godinu za redom u Lopardincu se organizuje i turnir u malom fudbalu. Turnir je počeo u petak, a finale će biti odigrano na dan seoske slave.

-Na turniru učestvuje 12 ekipa pionira i kadeta i preko 100 igrača. Svake večeri od 20 sati počinju utakmice, a obezbedili smo i vredne nagrade. Svi igrači dobiće medalje, a prva tri mesta i pehare. Pored toga, pehar će dobiti i najbolji strelac, najbolji golman i najbolji igrač turnira, a sve to u obe kategorije – kaže za Bujanovačke Goran Kostić iz Lopardinca.

On je želeo da se ovim putem zahvali svim sponzorima turnira, među kojima su Crkveni odbor Lopardince, Kameni radovi „Manasijević“ iz Jablanice, „Art group“ iz Lopardinca, kafe „Diverso“ iz Bujanovca, auto servis Cvetković iz Gornjeg Vrtogoša, mehaničarska radnja „Čoke“ iz Gornjeg Vrtogoša, Ljubiša Purcijar iz Gornjeg Vrtogoša, stolarska radnja „Kalimero“ iz Donjeg Vrtogoša, Bici komerc iz Bujanovca, mesara „Agro adria“ i mnogi drugi.

-Zahvalni smo svim sponzorima koji su nam pomogli u održavanju turnira i pripremanju vrednih nagrada, kao i hrane i pića za sve posetioce i učesnike. Svi koji dođu u školsko dvorište i prate turnir dobijaju svako veče besplatan roštilj i piće – dodaje Kostić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *