Pajaziti i Mitrović demantuju glasine da u vlast ulazi i Šćiprim Musliju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. jul 2024. Nove spekulacije u bujanovačkoj javnosti da će se već dogovorenoj vladajućoj koaliciji Front za promene – SNS – GG dr Dejan Stojanović – romski SPP – Saša Arsić priključiti i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua demantovao je danas za Bujanovačke jedan od lidera Fronta Arber Pajaziti. I šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović praktično je demantovao glasine, rekavši da je zatečen pitanjem i da prvi put čuje tako nešto.

Na pitanje našeg portala o navodnom ulasku Muslijua u vlast Pajaziti je kratko odgovorio: Nije tačno, nema ništa. 

-Našu koaliciju je okupio Front, kao najjača grupacija po rezultatima izbora. Smatram da na konstitutivnu sednicu skupštine treba da idemo sa sporazumom koji smo potpisali i da Bujanovac dobije multietničku vlast po dogovorenim principima. Sve van toga bi zahtevalo nove razgovore, a ja nemam nikakve informacije da ima potrebe za tim – rekao je Mitrović. 

Bujanovačke su ranije javile da je albanski Front dogovorio koaliciju sa srpskim grupacijama i Romima, a uspostavljanje nove vlasti očekuje se 30. jula za kada je zakazana konstitutivna sednica bujanovačke skupštine.

Buduća vlast je ovako podelila funkcije

Tri albanske stranke – Muslijuov PDP, Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Partija za demokratsko delovanje, koje su posle izbora ignorisale pozive Fronta za promene, potom su u cilju ostanka na vlasti ponudile  Pajazitiju mesto predsednika opštine ako vladajuću većinu formira sa njima.

Arberu Pajazitiju stigla nepristojna ponuda: Sve, sve samo u opoziciju ne (Tekst pisma)

Zvaničnog odgovora Fronta nije bilo, nezvanično ponuda nije ni razmatrana.

Muslijuov PDP je bio u svakoj vlasti od prve multietničke uspostavljene pre 22 godine. Pokušaji našeg portala da stupimo u kontakt sa njim bili su neuspešni.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *