Osipanje JS u Vranju, kažu beže zbog Mandine samovolje

Bujanovac, Vranje 25. jul 2024. (foto Vranje news) – Više članova gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju napustili su stranku i najavili prelazak u redove Srpske stranke Zavetnici (ministarke Milice Đurđević Stamenkovski), saopštio je u sredu na konferenciji za medije Goran Stojković, dojučerašnji potpredsednik JS-a u Vranju.

On je u obraćanju javnosti kao razlog napuštanja ove stranke naveo „samovolju“ predsednika JS Vranje i potpredsednika stranke Dejana Manića, prenosi Vranje news.

foto Vranje news: Dejan Manić

Stojković je rekao da su iz JS otišli on i drugi potpredsednik Dejan Stojanović, koordinatorka Aktiva žena Sunčica Aleksić, predsednik GrO JS u Preševu Bojan Anđelković i još nekoliko članova gradskog odbora.

-Jedinstvenoj Srbiji smo pisanim putem dostavili naše ostavke. Stranku su napustili ljudi iz prvog ešalona. Razlog je samovolja predsednika našeg odbora; ne želimo više da budemo u njegovoj senci – rekao je Stojković.

Dodao je da svaka stranka „treba da počiva na demokratskim principima“.

-Pokušavali smo da uspostavimo takav sistem funkcionisanja u našoj partiji, ali nismo uspeli. Na kraju je to čak bilo na ivici fizičkog obračuna – rekao je Stojković.

Po njegovim rečima, sada već bivši članovi JS-a još ranije su uspostavili kontakt sa predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski u vezi sa formiranjem povereništva Zavetnika, stranke koja u Vranju praktično ne postoji od povratka Dragana Nikolića Nike u redove SNS-a.

 -Dogovorili smo se o svemu za deset minuta –  rekao je Stojković pred novinarima, rekavši da je politika Zavetnika kompatibilna sa onim za šta se zalažu sada već bivši članovi lokalnog JS-a.

Predsednik Jedinstvene Srbije u Vranju i potpredsednik ove stranke Dejan Manić nije želeo da komentariše dešavanja u JS.

 




2 thoughts on “Osipanje JS u Vranju, kažu beže zbog Mandine samovolje

  1. goce i noce

    Iskršste gu pogača nema govora, jbg dobar mu bio Manda na Dejču dok je imalo za svi sada presušio izvor

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *