Pajaziti kod Kurtija, ali bez odgovora da li je bilo pritiska za svealbansku većinu u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. jul 2024. Arber Pajaziti, jedan od lidera Fronta za promene koji je pobedio na izborima u Bujanovcu te dogovorio vladajuću koaliciju sa Srbima i Romima, sastao se juče u Prištini sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem. Da li je Kurti od Pajazitija tražio „svealbansku“ vlast, odnosno da umesto sa Srbima i Romima formira većinu sa tri albanske stranke za sada nije poznato. Pajaziti je našem portalu rekao da o razgovoru sa Kurtijem nema šta više da kaže osim onoga što je objavio na Fejsbuku.

Dakle, sastanak je bio srdačan, uz Kurtijeve čestitke na izbornom uspehu, kako je naveo.

-Sa premijerom smo razgovarali o aktuelnim političkim tokovima u Bujanovcu i Dolini. Ponovili smo našu orijentaciju za neophodnu saradnju sa institucijama Republike Kosovo. Prisustvo Kosova u dolini, posebno u Bujanovcu, neophodno je za stabilnost Albanaca na njihovim zemljama. Podrška Vlade Republike Kosovo je neophodna u ovim vremenima u i izazovima koje nas očekuju. Jako Kosovo, stabilan Bujanovac – napisao je Pajaziti posle sastanka.

Pajaziti i Front ne idu danas kod Kurtija na sastanak

Kurti je pre izbora otvoreno podržao Partiju za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, a sada navodno traži formiranje albanske vlasti – Front i stranke Šćiprima Muslijua, Nagipa Arifija i PDD.

Kurti se uključuje u formiranje vlasti u Bujanovcu

Koliko je bio ubedljiv na jučerašnjem sastanku saznaće se vrlo brzo, inače, nije se oglašavao posle razgovora.

Konstitutivna sednica bujanovačke skupštine zakazana je za 30. jul.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *