Vučić: Boriću se za povećanje minimalne zarade

Bujanovac, 26. jul 2024. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se boriti za povećanje minimalca u Srbiji i da će moliti premijera Miloša Vučevića i ministra finansija Sinišu Malog da se više vodi računa o minimalnoj zaradi. Pored toga, najavio je i znatno povećanje plata u javnom sektoru, posebno u prosveti.

„Boriću se u razgovoru sa poslodavcima, a mi ćemo da pomognemo smanjenjem poreza, upravo da podignemo minimalnu zaradu, a da ne ugrozimo dolazak stranih investitiora ni opstanak domaćih privrednika. Moliću Vučevića i Malog da pre svega vodimo računa o minimalnoj zaradi“, rekao je Vučić u Parizu, gde boravi povodom otvaranja Olimpijskih igara.

On je istakao da će minimalac biti najmanje 51 ili 52 hiljade dinara, ali nije precizirao kada će se to dogoditi, prenosi N1.

Takođe je dodao da onima koji žive od minimalca nije lako, ali da mu je interesantno što među siromašnim građanima ima više onih koji podržavaju upravo njegovu politiku, nego kod onih kojima je, kako je rekao, „država dala sve“.

Vučić je najavio i znatno povećanje plata u javnom sektoru, posebno u prosveti, a pomenuo je i da penzije neće biti povećane samo 10 odsto, već najmanje 10 posto. Dodao je da će se tek dogovoriti da li će to biti 10,5, 11 ili 11,2 odsto.

Vučić: Penzije idu gore za 10 odsto




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *