Bujanovac čeka promenu vlasti, sednica skupštine u utorak

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jul 2024. (foto arhiva) – Bujanovac bi novu vlast trebalo da dobije u utorak kada će biti održana konstitutivna sednica lokalne skupštine. Po ranije postignutom sprazumu vladajuću većinu od 23 odbornika činiće njih osam iz albanskog Fronta za promene, sedam iz koalicije oko SNS, pet iz Grupe građana dr Dejan Stojanović, dva odbornika iz romske zajednice i Saša Arsić sa liste Promene sad.

Ishod izbora održanih 2. juna i sporazum pomenutih lista koji je usledio za sve tri etablirane albanske stranke – Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćirpima Muslijua, znače odlazak u opoziciju posle 22 godine na vlasti.

Arberu Pajazitiju stigla nepristojna ponuda: Sve, sve samo u opoziciju ne (Tekst pisma)

Ako ne dođe do nekog veleobrta Bujanovac će posle 22 godine dobiti predsednika opštine koji neće biti Nagip Arifi ili Šaip Kamberi.

Po rezultatima izbora i po koalicionom sporazumu mesto predsednika pripašće Arberu Pajazitiju, jednom od lidera Fronta za promene.

Drugi lider albanske opozicije Driton Redžepi sutra bi trebalo da bude izabran za predsednika parlamenta.

Srpskim grupacijama, između ostalog, pripadaju mesta njihovih zamenika i pomoćnika.

Sednica počinje u 10 časova.

Buduća vlast je ovako podelila funkcije

 

 




3 thoughts on “Bujanovac čeka promenu vlasti, sednica skupštine u utorak

  1. Fahrudin

    Samo neka je sa srećom formiranje nove vlasti sa razumnim ljudima. Treba i Srbi i Romi da budu deo vlasti jer oni tu žive vekovima, dosta je više svadja zarad interesa Arifija i Kamberija, meni su Srpski doktori pomogli i operisali ni flašu rakije nisu mi uzeli. Hvala Srbiji puno pozdrava od čika Fahrudina!!! Pozdrav za Bujanovčke novine!

    Reply
  2. Jovan

    Sad će Klenički Klan da promeni stranu ko i uvek trio fantastiko Nagip,Mitrović i dr Stojanča . Stara ljubav zaborava nema . Keče spremaj večeru za društvo.

    Reply
    1. Jovan

      A možda i sinčić izadje iz koalicije pod izgovorom da mora da ispoštuje Aleksića . Ljudi kruška ispod krušku pada a kad parke zašuškaju iz V Trnovac lele lele .

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *