CK Bujanovac organizuje tri akcije davanja krvi ove nedelje

Bujanovac, 30. jul 2024. – Crveni krst Bujanovac od 31. jula pa do 3. avgusta, u saradnji sa svojim partnerima i prijateljima organizuje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Prva akcija je u sredu u prostorijama Doma kulture u Bujanovcu u periodu od 9-14 časova, a odmah sutradan, 1. avgusta, je akcija u porodičnoj mlekari “Velmlek” u Drežnici i traje od 10-14. Obe akcije CK organizuje u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša

Poslednja u nizu je u petak 3. avgusta u kompaniji Eurolider Davidovac, koja je i organizator u saradnji sa Humanitarnim udruženjem „Koce zauvek“ iz Vranja i Ekipe za transfuziologiju VMA iz Beograda. Akcija traje od 11 – 16 sati i organizuje se pod parolom „Sećanja na Acu“, u znak sećanja na vlasnika ove firme Aleksandra Manića koji je 2020. preminuo od posledica korone.

Počela akcija „Sećanje na Acu“

„Kako je u predhodnom periodu saradnja sa medijima bila veoma dobra, kako u programu dobrovoljnog davalaštva krvi, tako i u svim ostalim programima i projektima, a najveći broj prvih davanja krvi i novih davaoca krvi dolazilo sa akcija koje smo organizovali u saradnji sa vama, ovom prilikom Vas molimo da obavestite sve zainteresovane i dostupne dobrovoljne davaoce krvi o terminu i mestu održavanja Akcije, kako bi nastavili sa dobrom praksom i zajedničkim angažovanjem, pomogli zdravstvenom sistemu i obezbedili dovoljne količine krvi. Dobrovoljnim  davanjem krvi nastavljamo da brinemo za građane kojima je ona neophodna radi lečenja ili izlečenja, a time pružamo i podršku sistemu zdravstvene zaštite“, saopštio je CK Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *