Požar kod Prohora Pčinjskog gase 43 vatrogasca iz 9 gradova sa 14 vozila

Bujanovac, 31. jul 2024. (Foto MUP) – Na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu na planinini Kozjak u okolini manastira Prohor Pčinjski kod Bujanovca angažovana su 43 vatrogasca-spasioca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina i Kragujevac, rekao je ministar policije Ivica Dačić.

Vatrogasci danas očekuju podrđku helikoptera

On je izjavio je da će po odobrenju predsednika Srbije i premijera MUP u sredu uputiti dva helikoptera oko Prohora i jedan u pomoć S. Makedoniji, radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio prema Prohoru Pčinjskom.

Neimenovani izvor iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije rekao je u sredu ujutru Bujanovačkim da očekuje da požar danas bude stavljen pod kontrolu.

Besni požar u blizini Prohora Pčinjskog, MUP danas šalje helikoptere

Takođe, zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije, a na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravlјanje krizama Vlade Severne Makedonije, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiće u susednu zemlјu helikopter „agusta bell 212“ sa 5 pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.

U akciji gašenja požara u Severnoj Makedoniji, na osnovu dobijenog odobrenja kolega iz te zemlјe, učestvuje 10 vatrogasaca-spasilaca sa tri terenska vozila koji dejstvuju u rejonu sela Maglence i sprečavaju dalјe širenje požara ka teritoriji Srbije.

Nekoliko požara bukti oko Bujanovca, kritčno na 4 lokacije

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *