Većnik Slavoljub Ristić: Voda sa Rujna jedini spas za Ljiljance i okolinu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. avgust 2024. (foto FB Ristić pije vodu sa Rujna) – Više od sto domaćinstava u Ljiljancu kod Bujanovca bez vode je gotovo celog leta. I ovaj tropski talas sa temperaturama od 40 stepeni Ljiljančani će morati da prežive bez kapi iz javnog vodovoda, jer vode jednostavno nema dovoljno, kaže predsednik mesne zajednice i odnedavno član Opštinskog veća Slavoljub Ristić. Biće je, kako kaže, kad Opština omogući korišćenje izvorišta pronađenog na Rujnu.

-I ja ću to da tražim kao član Opštinskog veća, jer ne postoji drugi način da Ljiljance i susedna sela trajno reše problem sa vodosnabdevanjem, osim dovođenja vode sa Rujna. Opcija je i bunar u Žbevcu – rekao je Ristić u utorak Bujanovačkim.

On je u predizbornoj kampanji „garantovao“ da će meštani Ljiljanca, Bogdanovca, Košarna, Žbevca, Žuželjice i Božinjevca dobiti vodu sa Rujna ako glasaju za listu „Promene sad“ koju je predvodio Saša Arsić.

Naš portal je o izvorištu na Rujnu pisao mnogo puta. Veliki rezervoar vode pronađen je još 2022. godine, ali prethodna vlast na čelu sa Nagipom Arifijem potrošila je dve godine ne uradivši gotovo ništa po ovom pitanju.

Ljiljančani pronašli novi izvor: Biće vode i za Bujanovac (video)

Zbog toga meštani preživljavaju agoniju svakog leta.

Agonija se nastavlja: Ljiljančani ponovo bez vode

-Vode nema dovoljno, pa kad tokom noći padne potrošnja u Bujanovcu nešto dođe do sela – kaže Ristić.

O alarmantnoj situaciji sa bujanovačkim vodovodom i neophodnošću pronalaženja novih izvorišta, ali i revitalizaciji postojećih naš portal je već pisao.

Bujanovčani jedini u Srbiji piju vodu iz azbestnih cevi, ali to je samo deo problema

Nova opštinska vlast je dodatnim pumpama pokušala da makar ublaži nestašicu, međutim, vode i dalje nema ni za sve Bujanovčane – one čiji su stanovi na višim spratovima.

-Ni kap preko dana, kasno noću dobijemo malo. Svakog leta tako, već godinama. Molimo za vodu u 21. veku. Vodu nemamo, ali računi iz Komunalca stižu – kaže jedan od stanara Crvenih zgrada.

Bolje vodosnabdevanje u Bujanovcu, postavljene dve nove pumpe




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *