Požar u Brnjaru uništio dve kuće i plemnje

Bujanovac, 15. avgust 2024. Zbog požara koji je u utorak izbio u selu Sejace kod Bujanovca, pa se proširio na Brnajre i Baraljevac, izgorele su dve kuće u Brnjaru i dva pomoćna objekta. Povređenih nije bilo. Meštani sela sada apeluju na nadležne u Elektrodistribuciji, kao i na načelnika Štaba za vanredne situacije, da pod hitno reše problem sa strujom, jer je nemaju 48 sati, zbog čega ne funkcionišu ambulanta, pošta i škola.

-U Brnjaru su izgorele dve kuće i dve plemnje. Vatrogasci su dolazili, ali zbog nepristupačnog terena vozila nisu mogla da priđu i kuće su izgorele – kaže naš sagovornik iz Baraljevca koji nas je kontaktirao preko Javi Bujanovačkim

Problem je što nemaju struju dva dana.

-Situacija je sada mirna što se tiče požara, ali nemamo struju već 48 sati. Bandere su bile zamenjene na dalekovodu i on je sad bezbedan, ali ne znamo zašto je ne puštaju, da li zamzivači mogu da izdrže 48 sati bez struje na +35 stepeni? – pitaju se meštani Baraljevca i Sejaca.

Požari oko Bujanovca, u Dobrosinu vatra zahvatila domaćinstva (video)

Oni dodaju da direktor Elektrodistribucije već dve godine rekonstruiše taj dalekovod, ali da do današnjeg dana ništa nije urađeno.

-Izvršena je rekonstrukcija dalekovodu na potezu koji ide sa desne strane trafostanice, a ovo je leva strana koja ide prema Trgovištu. On je obećao da će primiti predstavnike ovih sela na razgovor još pre 2 godine, ali do današnjeg dana nismo pozvani. Juče je bila elipa Elektrodistribucije na terenu i to od 10 do 14 časova. Ovo je vanredna situacija i ekipa treba da bude angažovana 24 časa. Iz dispičerskog centra kažu da neće biti struje dok se ne lokalizuje požar, a požar je lokalizovan na teritoriji gde prolazi dalekovod – objašnjava meštanin Baraljevca.

Traže da se problem sa strujom što pre reši.

-Zbog svega ovoga apelujemo na nadležne iz Elektrodistribucije i načelnika za vanredne situacije da izađu na teren i u što kraćem roku otklone kvar, jer još malo je ostalo do kraja radnog vremena, pa ovu noć ćemo ponovo provesti bez struje i vode – poručuju meštani.




One thought on “Požar u Brnjaru uništio dve kuće i plemnje

  1. Ivica

    Rekonstruisace , samo prvo da odrade sve kako bi se na toj rekonstrukciji ugradili kolikonkosta i rekonstrukcija, profiteri obicni, njih ne dotice muka obicnog naroda bitno da se krade , grade kuce, kupuju stanovi, voze besna kola i koriste sve privilegije.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *