Deponija ponovo planula, cisterne na terenu a nadležni čekaju izveštaj sa nadzornih kamera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. avgust 2024. Deponija kod Bujanovca u petak ujutru ponovo je u plamenu, javljaju čitaoci i građani sa lica mesta preko aplikacije Javi Bujanovačkim. Do novog požara i ponovnog trovanja građana otrovnim dimom došlo je uprkos najavama opštinske vlasti da će radnici JP „Komunalac“ non-stop dežurati na deponiji kako bi sprečili paljevine. Ipak, za razliku od ranijih paljevina, na deponiju su odmah stigle cisterne za gašenje, a nadležni čekaju izveštaj sa nadzornih kamera koje su tamo postavljene.

„Opet gori, poslao sam cisternu i bager, ide i Šera beton čije mašine nasipaju zemlju“, javio je Bujanovačkim predsednik opštine Arber Pajaziti*

Od poslednjeg požara prošlo je samo 10 dana.

Komunalci dežuraju na deponiji, nema vatre

Načelnik opštinskog Štaba za vanredne sitaucije Ali Aslani rekao je Bujanovačkim da su na deponiju već poslati radnici Komunalca da ugase požar.

Na pitanje da li je tokom noći bilo dežurnih, kako je naredila Opština, i kako je uopšte došlo do požara ako je neko dežurao, Aslani je rekao da će se to brzo utvrditi.

-Nije mi jasno kako je moglo da se zapali ako je bilo dežurnih. Tamo su već postavljene tri kamere, videćemo šta i kako se desilo – kaže načelnik štaba.

Postavljaju se kamere na deponiji u Bujanovcu, potpisan ugovor

Krajem meseca se očekuje smena aktuelnog rukovodstva Komunalca na čelu sa Ruždijem Halilijem, koje prethodne četiri godine nije uspelo da izađe na kraj sa požarima na deponiji zbog čega su građani preživljavali agoniju.

Očigledno je da u slučaju komunalnog preduzeća nova vlast nije trebalo da čeka ni minut.

*Izjava Pajazitija je ubačena naknadno po objavljivanju teksta

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *