Šćiprim Musliju poručio Srbima: Bujanovac će biti deo Kosova, naučite da živite sa tim

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. avgust 2024. “Bujanovac je pripao Albancima i Kosovu i biće deo Republike Kosovo”, kaže šef Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprim Musliju, doskorašnji zamenik predsednika opštine Bujanovac. On je bujanovačkim Srbima poručio: “Ako želite da živite sa nama, živećete sa ovom realnošću”.

Dodao je i da to ne treba da zaborave i da će ih podsećati do kraja života.

 

-Ali mi vas nećemo diskriminisati na ovaj način, već ćete biti tretirani dostojanstveno kao evropski građani – naveo je Musliju na Fejsbuku nakon što se u bujanovačkom Domu zdravlja misteriozno pojavila još jedna poruka mržnje upućena Albancima.

Još jedna poruka govora mržnje prema Albancima u Domu zdravlja Bujanovac

Musliju je naveo da “ovakav oblik ispoljavanja mržnje razotkriva podsvest srpskog nacionalizma”.

-Da Albanci nisu poželjni u ovoj zemlji, a još manje u zemlji humanosti i pomoći. I to upravo na Dečijem odeljenju, budućnosti ove zemlje – kaže on.

Muslijuova i stranke Šaipa Kamberija i Nagipa Arifija pale su sa vlasti u Bujanovcu prošlog meseca, da bi nedugo potom organizovale protest Albanaca protiv navodne diskriminacije. Nakon protesta, u razmaku od nedelju dana, u bujanovačkom Domu zdravlja se pojavljuju dve poruke mržnje upućene Albancima, čiji autori još uvek nisu identifikovani.   

Kamberi na protestu: Jučerašnji piromani danas su postali vatrogasci

 




One thought on “Šćiprim Musliju poručio Srbima: Bujanovac će biti deo Kosova, naučite da živite sa tim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *