Prikolicu punu otpada i šuta iz Škole „B. Radičević“ bacili kraj puta za Lopardince, snimio ih naš čitalac (Video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. avgust 2024. Meštanin Lopardinca kod Bujanovca snimio je u sredu dvojicu muškaraca kako istovaraju punu traktorsku prikolicu otpada na mestu koje nije predviđeno za to, a koje se nalazi na samom ulazu u selo iz pravca Bujanovca. Nakon što ih je naš čitalac, koji nam je poslao slike i video materijal preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“, opomenuo da to nije deponija i da vrate smeće koje su dovezli, naišao je samo na bahato ponašanje dvojice muškaraca, uz pretnje i opomene da ne snima, a još manje da negde objavljuje. Ibro Idić iz Komunalne inspekcije rekao je za naš portal da se radi o otpadu iz bujanovačke OŠ „B. Radičević, te da su identifikovane osobe koje su to učinile.

-Radi se o školskom domaru. Najpre ćemo da ih usmeno, mirnim putem, nateramo da pokupe to što su izbacili. U suprotnom, pokrenućemo postupak, kaže Idić. 

Naš čitalac opisuje kako je izgledalo kada je uhvatio i snimio počinioce, a video pogledajte na kraju ovog teksta.

-Čuo sam od meštana da je neko istovario đubre na ulazu u selo, pa sam otišao da to snimim. Baš tada je naišao traktor sa punom prikolicom otpada i pratio sam ga, da vidim gde će ga istovariti. Snimao sam ih sve vreme, jer sam se nadao da će odustati. Međutim, nakon mog upozorenja da tu nije deponija, jedan od njih je počeo da snima mene govoreći mi da ću biti kažnjen – kaže za Bujanovačke Lopardinčanin koji nam je poslao snimak.

On dodaje da je nakon čitavog događaja dobio nekoliko poziva sa zahtevom da snimak ne objavljuje nigde, naročito da ne šalje našem portalu.

-Smatram da to što su uradili nije u redu i da treba svi da vide. Ovo je dokaz da nije samo Komunalac kriv za đubre u našoj opštini, nego da su krivi i sami građani, koji se prema životnoj okolini odnose nesavesno. Ulaz u naše selo je sada jedna nova divlja deponija, a kolko li će ih još biti u okolini ako se ovakvo ponašanje ne kazni – kaže naš sagovornik.

Inspektor Ibro Idić kaže da je u sredu sličan slučaj zabeležen u Levosoju.

-Juče smo imali jedan sličan primer u Levosoju, gde je meštanin uhvatio lice koje je rasipalo šut, mi smo napravili zapisnik i sada ćemo mu pustiti rešenje da to očisti. Uzećemo izjavu od meštanina koji vam je poslao snimak iz Lopardinca, pokrenućemo postupak da se to očisti i ako treba da kaznimo počinioce – kaže Idić za naš portal.

Rad Komunalnog inspektora se ne svodi na to, objašnjava Idić, da se kažnjavaju ljudi, nego da se problem reši. Ali, ako je neko toliko neodgovoran i nesavestan, pa neće da sarađuje, onda sledi i sankcionisanje i kazna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *