Salihi: I pored SNS u vlasti Bujanovcu isti iznos od Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. septembar 2024. Očekivanja da će ulazak SNS u  opštinsku vlast u Bujanovcu doneti značajniju podršku države nisu ispunjena, bar po pitanju finansiranja iz Koordinacionog tela za jug Srbije. Naime, Bujanovac će za infrastrukturu sledeće godine dobiti isti iznos novca kao i nekoliko prethodnih godina kada je opštinu vodila albanska koalicija. „Koja vam je matematika? Hladan tuš“, oglasio se ovim povodom funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD) i odbornik u bujanovačkoj skupštini Rahim Salihi.

Koordinaciono telo će u 2025. godini za infrastrukturne projekte u opštini Bujanovac izdvojiti 94,6 miliona dinara, saopštio je u ponedeljak direktor službe KT Nenad Mitrović. Iznos je gotovo isti kao ove godine.

Za Bujanovac, Preševo i Medveđu 228 miliona od Koordinacionog tela

 

Salihi zbog toga kaže da je očigledno da ni uključivanje Mitrovićeve stranke (SNS) u lokalnu vlast u Bujanovcu nije dovoljno da on i njegova vlada povećaju podršku opštini Bujanovac.

-U stvari, Bujanovac će dobiti isti iznos kao i u vreme kada je opštinu vodila albanska većina. Akutuelni čelnici Bujanovca pravdali su koaliciju sa SNS tvrdnjom da će to doneti konkretnu podršku centralne vlasti, današnje saopštenje o budžetu za 2025. dokazuje suprotno – naveo je Salihi.

Ocenio je da se ispostavilo da je koalicioni sporazum o vlasti u Bujanovcu  jeftin – „kao što smo i upozoravali“, kako kaže.

-Bez uslovljavanja po pitanju unapređenja i poboljšanja položaja Albanaca, bez konkretnog plana da se poveća pažnja države po pitanju razvoja Bujanovca, bez ijedne reči o Planu od 7 tačaka i bez mogućnosti da se centralna vlast uslovljava – kaže Salihi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *