Evo kako će biti raspređeno 93 miliona dinara od Koordinacionog tela

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. decembar 2023. – Od 93 miliona dinara iz Koordinacionog tela (KT) za infrastrukturne investicije u opštini Bujanovac, sledeće godine  za srpska sela izdvojeno je oko 25 miliona (26,8 odsto), a za albansku zajednicu, ne računajući multietničko Oslare, ići će gotovo dvostruko više. Ovde spadaju i 7 miliona za radove u dve škole u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku – „Naim Frašeri“ i „Sami Frašeri“.

U odluci o raspodeli sredstava iz KT za 2024. godinu, koju je usvojilo Opštinsko veće u ponedeljak, pobrojani su svi projekti koji će se finansirati ovim novcem – od 44 u sredinama u kojima žive isključivo Srbi radiće se 8 projekata.

Planirani su radovi u Krševici, Svetoj Petki, Božinjevcu, Ljiljancu, Klinovcu, Kuštici i Pretini.

Sveta Petka će dobiti asfalt u ulici od 430 metara za 5 miliona dinara.

Budžet Bujanovca za 2024. rekordne 2 milijarde

U Krševici će se asfaltirati dve ulice, od 160 i 310 metara, za ukupno 5,1 milion dinara, a za Klinovac ide 4,4 miliona za asfaltiranje 380 metara. U selu Pretina će biti asfaltirano za 3,5 miliona, a u Kuštici su za rekonstrukciju lokalnog puta planirana 3 miliona.

KT će sa 2 miliona dinara finansirati rekonstrukciju buster stanice u Božinjevcu. Božinjevčani, inače, godinama čekaju da ta stanica profunkcioniše pa da voda iz javnog vodovoda konačno stigne do svakog domaćinstva.

Za Ljiljance su takođe planirana 2 miliona, za asfaltiranje ulice od 990 metara, što je projekat iz ove godine. Ovaj put mesna zajednica nije tražila, a pojedini meštani najavljuju tužbe zbog, kako navode, uzurpacije privatnih poseda.

Od sela u kojima žive Albanci najviše će se raditi u Velikom Trnovcu.

Za veštačko osemenjavanje goveda preko Veterinarske stanice biće utrošeno 4 miliona dinara.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *