Mekica na optužbe pojedinih Lopardičana: Pomoći nema za one koji nisu učestvovali u bar jednoj akciji

Bujanovac, 11. septembar 2024. Od početka akcije „Za porast nataliteta“ prošle godine pomoć od Mesne zajednice Lopardince dobilo je dvoje novorođene dece i dva mlada bračna para – rekao je Bujanovačkim inicijator ove ideje Goran Kostić Mekica iz MZ ovog sela.

Kostić je naglasio da pomoć ne dobijaju oni koji nikada nisu učestvovali u bar jednoj akciji koju je Mesna zajednica organizovala, ili oni koji nisu želeli pomoć.

On reaguje na poruku jednog našeg čitaoca iz Lopardinca, čije je ime poznato redakciji, koji tvrdi da Kostić ne deli ovu pomoć već da obmanjuje meštane.

Milan i Miljana: Prva lopardinska svadba od 100.000

-Od kako je počela akcija dali smo po 50.000 dinara za rođenje dva deteta i po 100.000 za dve svadbe. Bilo je i onih roditelja koji su odbili da prime novac za rođenje deteta, jer su smatrali da im nije potreban. Ono što je bitno je da niko ko nije učestvovao u bar jednoj akciji prikupljanja sredstava, ne može ni da očekuje da dobije pomoć za dete ili svadbu.  Onaj ko smatra da je oštećen neka dođe u Mesnu zajednicu i nek pokaže bar jednu priznanicu da je dao novac kada smo za nekog sakupljali, pa će dobiti ono što mu sleduje, ali takvih nema, garantujem – rekao je Kostić povodom optužbi da je akcija farsa i da niko nije dobio novac.

Od 150 kuća, koliko ih po Kostićevim rečima ima u selu, u akcijama dobrovoljnog prikupljanja samodoprinosa u iznosu od 500 dinara redovno učestvuje najviše 20 odsto porodica.




One thought on “Mekica na optužbe pojedinih Lopardičana: Pomoći nema za one koji nisu učestvovali u bar jednoj akciji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *