Adet: Prikažite tradiciju Bujanovca (foto)

Bujanovac, 13. septembar 2024. Udruženje građana za promociju i zaštitu kulturnih dobara „Adet“ iz Bujanovca poziva građane da iskoriste poslednje dane za nagradno takmičenje porodičnog nasleđa Srba, Albanaca i Roma. Takmičenje se zatvara 15. septembra u ponoć.

Anđela Dukadinović

-U toku nedelje nagrađeni takmičari će biti kontaktirani, a svi učesnici, kao i svi zainteresovani će moći da prilože svoje predmete koji će biti deo postavke Izložbe porodičnog nasleđa Srba, Albanaca i Roma od 23. septembra u 19 časova u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, kada će ADET svečano otvoriti izložbu kulturno-umetničkim programom i dodelom nagrada – kaže predsednica udruženja „Adet“ Anđela Dukadinović.

Podsetimo, „Adet“ je u saradnji sa udruženjima „Dituria“ i „Ofer“ iz Bujanovcana Svetski dan kulture raznolikosti (21. maj) raspisao nagradni konkurs za sve Bujanovčane  pod nazivom „Budi deo porodičnog nasleđa tradicije Bujanovca“ – tako što ćeš pretražiti svoj dom i pronaći svoje porodično nasleđe.

Adet: Konkurs za Srbe, Rome i Albance, čuvamo tradiciju Bujanovca

-Cilj projekta je aktiviranje stanovništva opštine Bujanovac, uključujući sve nacionalnosti, u pronalasku i prikupljanju porodičnih kulturnih dobara koji su izvor tradicije Bujanovca. Na ovaj način učesnici će moći da se upoznaju sa kulturnim dobrima svih nacionalnosti na lokalnom nivou -rekla je Dukadinović ranije za naš portal.

Što se tiče nagrada, za sve tri nacionalnosti dodeljene će biti po tri novčane nagrade i to za 1. mesto u iznosu od 20.000 dinara, za 2. mesto u iznosu od 15.000 dinara i za 3. mesto u iznosu od 10.000 dinara.

U nastavku pogledajte neke od takmičarskih fotografija.

   

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *