Vandalizam u školskom dvorištu u Srpskoj Kući, direktorka preti prijavama

Piše: I. Jovanović

Vandali spalili i drvo

Bujanovac, 19. septembar 2024. – Ispred vrtića i osnovne škole u selu Srpska Kuća kod Bujanovca svako veče se okupljaju za sada nepoznata lica i ostavljaju za sobom veliku količinu smeća. Polomili su ogradu, prevrnuli tobogane, polomili sijalice na ulazu u školu, zapalili drvo ispred vrtića – glasi poruka koju je našem portalu preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ poslala čitateljka iz ovog sela.

Od 1. septembra svako veče se okupljaju i ostavljaju za sobom pikavce od cigareta, limenke, semenke suncokreta, prazne kese i još mnogo toga. Veći problem je što prevrću tobogane, lome ogradu, a zapalii su i jedno drvo – kaže naša čitateljka koja nam je poslala fotografije i pita se kome toliko smetaju škola, vrtić i dvorište koje se meštani trude da urede

Pitali smo direktorku matične Osnovne škole „Branko Radičević“ Gordanu Zlatković da li je upoznata sa ovim dešavanjima i da li je preduzela nešto povodom toga.

-Imali smo dojave o tome, roditelji su dolazili i rekli mi da se tu okupljaju deca, verovatno starijeg školskog uzrasta, da grickaju semenke i da ostavljaju flaše i limenke za sobom. Kada smo imali savet roditelja skrenula sam pažnju da se više računa povede o tome, da ako se već okuplaju tu, jer nemaju nijedan drugi vid zabave, da pokupe za sobom. Niko mi nije prijavio za tobogane i zapaljeno drvo, ni kurir, ni učiteljica, to prvi put čujem i ispitaću. Ako se ne zaustavi takvo ponašanje, onda ćemo preduzeti rigoroznije mere, ako treba obavestićemo i policiju – kaže direktorka Zlatković.

Roditelji su, dodaje, tražili da se postave ležeći policajci u zoni škole, zbog prebrze vožnje, na šta je direktorka reagovala i poslala dopis Odeljenju za investicije i razvoj u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *