Romi u Bujanovcu dobili direktorsko mesto posle više od tri decenije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. septembar 2024.  Adem Salihi preuzeo je u četvrtak dužnost direktora Turističke organizacije Bujanovac. Romska zajednica je tako posle više od 30 godina, drugi put u istoriji dobila direktorsko mesto u nekoj javnoj ustanovi u Bujanovcu.

Salihi (1994) je po struci, kako navodi, visoki strukovni ekonomista. Na direktorsku funkciju dolazi sa mesta odbornika u SO Bujanovac.

On je šef Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) koji okuplja bujanovačke Rome. Lista koju je predvodio osvojila je na junskim izborima dva odbornička mandata i deo je vladajuće većine.

Turistička organizacija im je pripala po koalicinom sporazumu.

Neziri i Salihi

Salihi će na mestu direktora u Turističkoj naslediti Šuajba Nezirija iz Pokreta za demokratski progres Šćiprima Muslijua.

Prvi i do Salihija jedini direktor neke javne ustanove u Bujanovcu iz romske zajednice bio je Amet Arifi. On je, kako je rekao našem portalu, krajem osamedesetih i početkom devedesetih uspešno vodio Centar za socijalni rad, u punom četvorogodišnjem mandatu.

Salihija, kao i sve ostale direktore javnih ustanova, bujanovačka skupština je po ustaljenom običaju imenovala za v.d. direktore na šest meseci i očekuje se da će im mandati biti produživani.

Od novog direktora Turističke oragnizacije pokušali  smo  da dobijemo izjavu o prvim potezima i prioritetima, ali nije odgovorio na naš poziv.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *