Košarkaši u bujanovačkom vrtiću (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. septembar 2024. Deca iz Predškolske ustanove „Naša radost“ u Bujanovcu u petak su imala priliku da upoznaju članove i trenere OKK Play 017 i da se oprobaju u igri pod obručima. Radeći osnovne elemente košarke, Tara, Nađa i Nastja, kako su nam rekle, već su odlučile da jednog dana postanu poznate košarkašice.

-Sve nam se dopalo, a najviše okretanje lopte oko struka – rekle su nam devojčice.

Promociju škole košarke organizovao je osnivač i trener OKK Play 017 Nenad Stajić, kome su, kako kaže, deca najvažnija i svaki njihov uspeh pokazuje mu da radi pravu stvar.

-Članovi našeg košarkaškog kluba i mi treneri došli smo da se igramo sa najmlađima, odnosno da im pokažemo kako izgleda jedan trening mini basketaša i da na taj način decu malo podstaknemo na bavljenje sportom. Promovišemo našu školu košarke koja je jedinstvena na ovim prostorima, s obzirom na to da u njoj već 13 godina zajedno treniraju deca srpske, romske i albanske nacionalnosti –kaže Stajić za Bujanovačke.

Cilj je, dodaje, da se što više dece uključi u školu košarke, da se bave sportom, jer su postala pasivna, mnogo vremena provode na telefonima i ispred televizora, što rezultira time da deca u Srbiji prednjače po gojaznosti u Evropi, a time se ozbiljno treba baviti.

-U našem klubu postoje prilagođeni programi za uzraste od 3 godine, pa sve do najstarijih i bukvalno svako može da se bavi košarkom. Imamo decu od 4 i 5 godina koja treniraju, a od prošle godine imamo i seniorski tim, na koji ta deca mogu da se ugledaju. Sa nama je danas i Danilo Dabetić, koji je prva generacija kluba, a sada ozbiljan igrač i jedan od najboljih koje je naš grad imao – dodaje Stajić.

Deca su se upoznala sa osnovnim elementima košarke, hodali preko lestvica, okretali loptu oko struka, kretali se slalom oko čunjeva i bacali na koš.

Promocija škole košarke Play 017 naredne nedelje biće organizovana u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *