Dečija nedelja u Biblioteci za učenike svih bujanovačkih škola i najmlađe iz vrtića

Bujanovac, 5. oktobar 2024. – Pod sloganom „Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!“ od ponedeljka (7. oktobar) do petka (11. oktobar) biće obeležena Dečija nedelja u bujanovačkoj biblioteci „14. novembar“, u okviru koje će biti organizovane multietničke radionice za učenike svih bujanovačkih škola, kao i za decu iz vrtića.

-U ponedeljak nam dolaze deca iz OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca i OŠ „Muharem Kadriu“ iz Velikog Trnovca, a u utorak učenici OŠ „Naim Frašeri“ i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Levosoja. Sreda će biti dan za srednjoškolce kada nam dolaze učenici SŠ „Sveti Sava“ i SŠ „Sezai Suroi“, a petak će biti posvećen najmlađima i tada nam dolaze deca iz vrtića, iz srpskih i albanskih grupa. Sve radionice počinju od 10:30 časova – kaže za Bujanovačke direktorka biblioteke Jelena Simić.

Dečija radost na trgu u Bujanovcu (foto&video)

Dečija nedelja se svakog oktobra realizuje u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji. Ova nacionalna manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, kao i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečjih prava.

Na našim prostorima Dečija nedelja se obeležava od 1934. godine, i od tada se menja i razvija prilagođavajući svoje programske ciljeve stvarnim potrebama i problemima dece. Od 1987. godine je, na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, uvedena u Zakon o društvenoj brizi o deci.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *