Ovo su lokacije u Bujanovcu na kojima se grade solarne elektrane

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. oktobar 2024. (foto ilustracija) – Opština Bujanovac oglasila je u utorak javni uvid u plan za izgradnju fotonaponskih elektrana u ataru sela Karadnik. U planu je izgradnja tri elektrane.

Prostor na kome se planira izgradnja fotonaponskih elektrana Karadnik 1 (Great energy 1) (na kp.br. 1546), Karadnik 2 (Great energy 2) (na delu kp.br. 1109/1) i Karadnik 3 (Great energy 3) (na delu kp.br. 1109/1) se nalazi severo-istočno od Bujanovca u katastarskoj opštini Karadnik uz nekategorisan asfaltni put, koji se svojim zapadnim delom naslanja na KO Rakovac, a jednim južnim delom na KO Srpska kuća.

-Od centra Bujanovca, planirane fotonaponske elektrane su udaljene oko 7 km – navodi se u planu.

Predstavnici Ministarstva energetike u Bujanovcu zbog izgradnje solarne elektrane

Granica Plana detaljne regulacije za izgradnju fotonaponskih elektrana u naselju Karadnik u opštini Bujanovac iznosi 33,75 ha, obuhvata većinski poljoprivredno zemljište, a jednim delom i nekategorisan asfaltni put kao i deo privrednog objekta „Aguš gradnje doo“ iz Vranja.

-Planirano područje se nalazi u rejonu intezivne poljoprivredne proizvodnje i na severo-istoku se graniči sa građevinskim zemljištem naselja Karadnik – stoji u dokumentu.

Kompletan Plan detaljne regulacije fotonaponskih elektrana u Karadniku možete videti OVDE.

Iz Opštine navode da primedbe na Nacrt Plana detaljne regulacije fotonaponskih elektrana u naselju Karadnik  u Opštini Bujanovac i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu ovog plana u toku javnog uvida, zainteresovana pravna i fizička lica, organi i organizacije mogu u pisanoj formi uputiti  Opštinskoj upravi, Odeljenje za urbanizam, ulica Karadjordje Petrovića 115, 17520 Bujanovac, ili direktno u pisarnici Opštinske uprave Bujanovca, zaključno sa  20. novembrom 2024. godine.

Javna sednica komisije za planove održaće se 21. novembra u 10 časova, u sali SO Bujanovac.

Da će u Karadniku biti solarne elektrane Bujanovačke su pisale još u aprilu.

Gradi se solarna elektrana u okolini Bujanovca

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *