Sud vraća na posao glumicu iz Preševa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. oktobar 2024. (foto FB Egzona Salihu) – Presudom Osnovnog suda u Bujanovcu poništeno je rešenje preševskog Doma kulture kojim je glumica Egzona Salihu dobila otkaz u ovoj ustanovi avgusta prošle godine. Sud je naložio Domu kulture da glumicu vrati na posao, a ona je u emotivnoj objavi na Fejsbuku proglasila pobedu protiv “mračne strane”.

-Pobedila sam. Ne radi svog ega, već radi pravde. Pobedila sam nepravdu, jer nisam ćutala. Nisam izabrala da se potčinim. Nemojte da ćutite. Pobedila sam jer sam se borila – poručila je Salihu.

Nakon što je prošle godine glumica iz Preševa dobila otkaz u Domu kulture „Abdula Krašnica“ izjavila je za Bujanovačke da je žrtva mobinga i da veruje da je odluka direktora politička. Otkaz je dobila pošto se dva dana tokom juna nije pojavila na poslu jer je radila u Kumanovu o čemu je, kako je navela, bio obavešten i direktor koji je i dobio pozivnicu za predstavu.

Glumica iz Preševa posle otkaza govori za Bujanovačke: Ja sam žrtva mobinga i političkih intriga

U presudi od 16. septembra, koju je ona objavila u četvrtak, navodi se da je Rešenje o otkazu ugovora o radu nezakonito.

Salihu se zahvalila prijateljima, kolegama, koji su joj pružali podršku tokom sudskog postupka.

-Trebaju ti prijatelji, ljudi koji i dalje veruju da se protiv nepravde treba boriti i kada se sa nepravdom suočavaju drugi. Tokom ove bitke upoznala sam mnogo novih ljudi. Podrška koja mi je dolazila sa svih strana me je naterala da ne odustanem – poručila je ona.

Egzona igra u regionu dok njen advokat priprema tužbu protiv Doma kulture u Preševu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *