Anketa Bujanovačkih o minimalcu: A gde su pijenje i jedenje

Piše: D. Stošić
Bujanovac, 18. avgust 2021. – Većina čitalaca Bujanovačkih koji su učestvovali u Fejsbuk anketi našeg portala, odgovorilo je negativno na pitanje “da li je minimalac od 35.000 dinara dovoljan za život u Bujanovcu”.

Među 50- ak komentara gotovo da nije bilo potvrdnih, a dominantni stavovi čitalaca se kreću od “da, ali samo ako su 3 minimalca u porodici” do onih sarkastičnih:

“Ma i previše je. Kakvo pitanje, pa ne mora ni da primaju platu, ljudi treba da su srećni samo što rade”

Komentar u slici

Bilo je i slikovitih komentara koji govore o ekonomskom razvoju i napretku Srbije proteklih godina, ali i saveta vodećim ljudima države:

“Neka ministri, premijer, Aleksandar Vučić i svi direktori javnih preduzeća u državi imaju toliku platu i neka se sami uvere koliko će da prežive sa njom”, kaže jedan čitalac Bujanovačkih

Pregovori oko minimalne cene rada između Vlade, poslodavaca i sindikata uskoro počinju, a Vladinu ponudu od 35.000 dinara sindikalci smatraju neprihvatljivom i neće pristati na cenu ispod 39.000 dinara što je na nivou potrošačke korpe i na nivou preživljavanja.

Glas naroda

Rezultati govore da su učesnici ankete naklonjeniji predlogu sindikata nego Vlade jer minimalac od 35.000 dinara, kako kaže jedan naš čitalac “niije dovoljan ni za cigarete za 1 mesec, a tek za računi…a zamislite za jedenje i pijenje”

I ta jedna rečenica je zapravo suština čitave srpske egzistencijalne drame!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *