RIK: Alternativi fali 313 potpisa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. mart 2022. (foto RIK) – Izbornoj listi albanskih stranaka Alternativa za promene i Pokret za reforme fale 313 potpisa, utvrdila je Republička izborna komisija (RIK) koja je ovim strankama dala rok od 48 sati da otklone nedostatke kako bi učestvovale na parlamentarnim izborima 3. aprila.

„Nalaže se političkoj stranci Alternativa za promene, podnosiocu Izborne liste „ALTERNATIVA ZA PROMENE – ALBANSKA DEMOKRATSKA ALTERNATIVA“ da u roku od 48 časova od objavljivanja ovog zaključka na veb-prezentaciji RIK, otkloni nedostatak Izborne liste koji je smetnja za njeno proglašenje, i to tako što će Republičkoj izbornoj komisiji dostaviti najmanje 313 nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju Izbornu listu“, objavila je komisija u nedelju (6. mart).

Šef bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti rekao je našem portalu u petak da je njihovu listu podržalo oko 6.000 građana.

Da bi lista nacionalnih manjina bila proglašena od strane RIK potrebno je 5.000 potpisa građana, odnosno izjava birača da podržavaju listu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *