Alternativa predaje izbornu listu RIK-u, Šćiprim Arifi prvi kandidat za poslanika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2022. (foto FB Alternativa) – Prvi na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore dve albanske stranke, Alternativa za promene i Pokret za reforme, biće lider Alternative Šćiprim Arifi, bivši predsednik opštine Preševo,  potvrđeno je Bujanovačkim u ovoj stranci.

Po rečima šefa bujanovačkog odbora Alternative Arbera Pajazitija, već su prikupljeni potpisi za izbornu listu i očekuje se da u toku dana budu predati Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

-Za tri dana smo dobili podršku 6.000 građana, a po zakonu je obavezno 5.000 potpisa. Biće 10 kandidata za narodne poslanike na našoj listi – kaže Pajaziti.

Sami Salihi, Pokret za reforme

On nije navodio imena ostalih kandidata, ali je potvrdio da je na drugom mestu na listi Sami Salihi, šef Pokreta za reforme.

Albanske stranke na izbore izlaze u dve kolone, nakon što su pregovori o jedinstvenoj listi propali zbog sukoba Alternative i Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija oko prvog mesta na listi, o čemu su Bujanovačke u više navrata izveštavale.

Koalicija Albanaca Doline, koju čine PDD, Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, još uvek sakuplja potpise za izbornu listu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *