Vukan sve bolje, svi oko njega optimisti

Bujanovac, 21. jun 2022. (foto FB) – Miloš Stoiljković, otac malog Vukana iz Vranja koji boluje od spinalne mišićne atrofije i na lečenju je u Budimpešti, javlja da je Vukanovo stanje nakon terapije i dalje stabilno i da nije bilo nikakvih nuspojava.

Vukan je nedavno primio Zolgensmu, najskuplji lek na svetu, a u sakupljanju novca za njegovo lečenje učestvovali su i Bujanovčani.

„Vukan još uvek prima steroide, ali to je sastavni deo lečenja Zolgensmom. Već je počeo da pokazuje znake napretka, počeo je bolje da jede, gotovo bez poteškoća. Motorika se takođe poboljšava. Iako je još rano da se vide pravi efekti terapije, mi svaki dan primećujemo nešto novo u njegovom napretku, što je odličan znak da terapija dobro deluje”, napisao je MIloš na Fejsbuku.

On se opet u ime porodice zahvalio svima koji su im omogućili da se raduju „svakom Vukanovom novom pokretu“.

„Nadamo se da ćemo se ubuduće javljati samo sa lepim vestima, a do tada vas molimo da sada pomognemo Aleksandri Lukić koja se bori sa tumorom i nalazi se u Turskoj na lečenju. Molimo vas posaljite SMS sa tekstom 1267 na 3030“, napisao je Miloš.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *