Mustafa: Neodgovorni albanski političari negiraju nezavisnost Kosova

Bujanovac, 16. februar 2023. Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u prošlom mandatu Ragmi Mustafa poručio je povodom 15. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova da su Albanci iz Preševske doline, kako naziva područje Bujanovca i Preševa, bili na svakom koraku uz Kosovo i da će tako i ostati. “Međutim, Dolina je razjedinjena zato što uticaj Vlade Kosova odbijaju pojedini političari i partijski lideri svojom infantilnošću i neodgovornom politikom”, kaže Mustafa.

-Istorija će pokazati koliko greše i narod će ispaštati – poručio je on na Fejsbuku.

Šćiprim Arifi Kurtija nazvao diktatorom i podneo prijavu protiv NSA

Kosovo je nezavisnost od Srbije proglasilo 17. februara 2008. godine.

Mustafa kaže da treba slaviti napredak koji je postignut od proglašenja nezavisnosti  i odati počast žrtvama u borbi za slobodu.

Uprkos neodgovornim albanskim političarima u Bujanovcu i Preševu, kako je rekao, zalaganje kosovskog premijera Albina Kurtija na poboljšanju položaja Doline je impresivno i inspirativno.

-Uključivanje Doline u Vladu,  budžetska podrška i dodela grantova za Dolinu, principijelni stav po pitanju reciprociteta u pravima manjina u dijalogu i mnoge druge stvari – nabraja Mustafa šta Kurti radi za Albance u Srbiji.

Po njegovim rečima, Kosovo ispunjava dugoročne zahteve Doline i uključuje Dolinu u diplomatiju zarad više slobode, jednakosti, prava i pravde.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *