(Foto instagram) – Džejmi Oliver, čuveni britanski kuvar i TV zvezda pohvalio se na Instagramu da je u Beogradu otvoren njegov restoran „Džejmis italijan“ (Jamie’s Italian), prenosi N1. Cene hrane u ovom restoranu možete videti na kraju ovog teksta, pa procenite da li su pristupačne ili previskoke za naš džep. Inače, restoran se nalazi u Beogradu na vodi.
„Beograde, otoveni smo“, napisao je Oliver u storiju na svom Instagram nalogu uz fotografiju osoblja ispred novootvorenog restorana na Sava promenadi, u Beogradu na vodi.
Velike čestitke celom mom timu u @jamiesitalianserbia koji je upravo otvorio moj prvi restoran u Srbiji. Lokacija je predivna, u srcu Beograda na vodi, na obali reke Save“, naveo je Oliver uz fotografiju tanjira sa specijalitetima nove gastronomske destinacije u našem gradu
Džejmi Oliver je u storiju podelio i snimak pripreme pice u njegovom beogradskom restoranu.
„Vrata su zvanično otvorena i pogledajte samo te pice! Sjajan rad tima @jamiesitalianserbia. Veoma sam ponosan na sve vas. Prenesite svima moju ljubav“, napisao je poznati kuvar.
Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.
CENOVNIK: Cene pica se kreću od 865 („Marinara“ sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara („San Daniele“ nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan). Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara). U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je „Amalfi čizkejk“ – 765 dinara
Restoran je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, otvoren svakog dana od 11 sati do ponoći.