Poslanik iz Vranja u parlamentu pokrenuo pitanje bujanovačke deponije

Piše: N. Stevanović

Poslaničko pitanje ministarki

Bujanovac, 19. jun 2024. O višegodišnjem trovanju bujanovačke dece i agoniji svih koji žive u gradu i okolini po prvi put će neko progovoriti u Narodnoj skupštini Srbije. Narodni poslanik iz Vranja Slobodan Petrović juče je pozvao novinara Bujanovačkih, rekao da preko našeg portala prati ekološku katastrofu kojoj su građani izloženi i zatražio još informacija o požarima na deponiji, kako bi reagovao u parlamentu. On je u utorak o ovom problemu uputio i zvanično poslaničko pitanje resornoj ministarki Ireni Vujović, koja je marta prošle godine upravo zbog brojnih ekoloških problema boravila u Bujanovcu i to, kako je naglasila, po nalogu predsednika Vučića. Rešavanje deponije obećao je u Bujanovcu i njen kolega u Vladi Srbije Goran Vesić.

Ministarka ekologije u Bujanovcu: Proverićemo asfaltnu bazu kod crkve, deponija će biti rešena

Petrović je poslanik postao posle decembarskih izbora, na listi Srbija protiv nasilja, kao kandidat stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravka Ponoša. Angažovanjem vranjskog poslanika u Skupštini bi konačno mogao da se čuje glas o trovanju jednog grada, o vapajima „pogušiše nam se deca“. 

Bukti požar na deponiji: Pogušićemo se svi (video)

A imao je i Bujanovac poslanike svih ovih godina, ima jednog i danas, ali su na vapaje onih čiji glasovi su ih smestili u poslaničke klupe, onih pored kojih žive i sa kojima dele isti otrovni vazduh, ostali gluvi, u skupštini nemi. Nemuštost je u njihovom slučaju lukrativne prirode. 

Sadašnji bujanovački poslanik Šaip Kamberi iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), sa mantrom o diskriminaciji Albanaca obleće od Vašingtona do Brisela, prećutkujući pravo albanske i sve druge bujanovačke dece na vazduh bez otrova, na zdravlje. Bistri visoku politiku Kamberi, samo o višegodišnjem trovanju Bujanovčana, u Skupštini, niti bilo gde drugde, još nije prozborio. I kako bi,  zar da ofira nesposobnu lokalnu vlast, a deo je iste, trijumvirat Arifi – Musliju – Kamberi.

Nadanja da će narodna poslanica iz Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević, Bujanovčanka poreklom, duže vreme Beograđanka, u nekom od svojih govora u parlamentu spomenuti rodni grad i bilo koju od bezbroj muka nekadašnjih sugrađana, ispostaviće se uzaludnim. Đorđevićeva je često govorila i polemisala, ali o Bujanovcu ništa izustila nije. Zelenilo fronta kojem pripada ovdašnju katastrofu ne pokriva, pa nek je i ekološka. Prioriteti.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *