Zarije Mitić: Dani meda u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. avgust 2024. (foto arhiva) – Manifestacija „Dani meda“ u organizaciji Pčelarskog udruženja „Polen 2012“, biće održana po prvi put u Bujanovcu od 10. do 12. avgusta. U subotu, prvog dana manifestacije, u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, od 19 časova, biće održano predavanje o tome kako se koriste pčelinji proizvodi, a naredna dva dana će gađani moći da ih probaju i kupe na šetalištu ispred Doma kulture.

-Predavanje će biti jako korisno za sve. Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović govoriće o tome kako se koriste svi pčelinji proizvodi, počev od meda, propolisa, polena, matičnog mleča, kao i o tome kad mogu da se koriste ovi proizvodi i ko sve može da ih koristi – kaže za Bujanovačke Zarije Mitić iz Udruženja „Polen 2012“.

Predavanje je namenjeno svim građanima koji žele da nauče nešto novo o pčelinjim proizvodima i Mitić ih poziva da dođu u što većem broju.

-Svako ko dođe u malu salu po završetku predavanja će dobiti simboličan poklon od našeg udruženja – dodao je.

Naredna dva dana, u nedelju i ponedeljak, od 18 sati, ispred Doma kulture biće izloženi pčelinji proizvodi, tako da će građani imati priliku da ih probaju i kupe.

-Suština je da promovišemo bujanovački med, a ne da ga ljudi kupuju od nepoznatih proizvođača, jer je naš med originalan i najbolji – kaže Mitić za naš portal.

Mitić i udruženje koje vodi već nekoliko godina uspešno organizuju Međunarodni sajam pčelarstva.

Bujanovački sajam okupio pčelare iz celog regiona: Vidimo se sledeće godine (foto&video)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *