Boško Obradović nekada gost bujanovačke Škembijade, batalio visoku politiku i otvorio kafanu u rodnom Čačku

Boško i konobariše u svom restoranu (Foto N1)

Bujanovac, Čačak, 28. avgust 2024. – Pre tačno sedam godina reporteri Bujanovačkih su na Škembijadi u Krševici, gastronomskoj manifestaciji koja se iz neobjašnjivih razloga ne održava drugu godinu zaredom, zatekli Boška Obradovića, tada političku zvezdu u uzletu, koji je tu svratio iz manastira Prohor Pčinjski, gde je bio rad i čest gost.

Boško je sa ozbiljnim zanimanjem obilazio kotliće sa škembićima, razgovarao sa majstorima za pripremanje ovog specijaliteta, pričao usput sa građanima i, naravno, degustirao sa zadovoljstvom škembiće.

Danas, sedam godina kasnije, posle izbornog kraha njegovih Dveri u koaliciji sa Milicom Zavetnicom, Boško se vratio u rodni Čačak gde je otvorio svoju kafanu „Jelički vrt“, prenosi N1.

Ali, nije postao samo vlasnik, već u njemu radi i kao konobar, ali je i odbornik u lokalnom parlamentu.

Ali, od nečega se mora živeti, jer odbornička plata više dođe kao džeparac. Zato je Boško, obukao kecelju, zavrnuo rukave i počeo da radi. U svojoj kafani- kao konobar, piše N1.

Još uvek prikupljamo kompletan personal, pa nismo uvek kompletni. Onda supruga i ja po potrebi utrčavamo i kao konobari. Meni je jutros sledovala prva smena. Sticajem okolnosti bilo je dosta gostiju, a ja priučen i spor. Sve to je trajalo“, kaže Boško Obradović.

Bez Škembijade u Krševici ove godine

Reklo bi se da je komunikaciono parlamentarno iskustvo iskoristio. Jer, gde ćete kvalitetnije dijaloge, ako ne u kafani.

Kafana je autentičnija skupština od one republičke u Beogradu“, objašnjava Obradović.

I jelovnik je duhu Obradovićevog vokabulara. Osim poetične poruke na zadnjoj strani menija, jedan detalj nam je posebno privukao pažnju.

Među nazivima tradicionalnih srpskih jela, pojavile su se ovsene pahuljice sa bananama i čokoladom.

„Uticaj mlađe generacije. Mog ortaka i kuvara Mihajla Simovića i njegove i moje dece. Jelički vrt ima i neke posebnosti koje želimo da istaknemo. Ovo je novi početak za moju porodicu i mene. Porodična firma koju želim da ostavim budućim genwracijama. Jer može da se desi da se vratim u politiku. Videćemo šta nosi dan a šta noć“, priča Obradović.

Nakon naše priče od pre par meseci koju smo nazvali „Boško se vraća kući“, ispostavilo se da se ovaj „dugogodišnji glasnogovornik“ sada definitvno i vratio. Ispod Jelice…




2 thoughts on “Boško Obradović nekada gost bujanovačke Škembijade, batalio visoku politiku i otvorio kafanu u rodnom Čačku

  1. I tako

    Mica „zavetnica“ je lako prebolela „krah“ na izborima i ušla u koaliciju sa SNS-om, pa je sada deo „vlasti“. Boško je očigledno imao barem malkice više integriteta, izuzev ako nije „dobio“ lovu za kafanu od Ace „srbina“ lično.

    Reply
  2. Dejan

    bio sam tog dana tamo i inicirao susret sa pokojnim čedom apsandzijom Boško je bio oduševjen celokupnim događajem razgovor sa građanima učesnicima i gostima lep dan Čeda je ostavio mnogo lep utisak na Boška kada se upokojio na Twiteru se oprostio od njega mnogo lepa manifestacija i sramota Za nas Srbe a posebno za Nenada Mitrovica što ne oživi ovo jer on je sada u mogućnosti kao republička i plus opštinska vlast imamo obavezu da nastavimo Čedino delo bez obzira na političke razlike za generacije koje dolaze

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *