Bez Škembijade u Krševici ove godine

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. avgust 2023. – Škembijada u Krševici, manifestacija koja se krajem avgusta održavala prethodnih 15 godina, neće biti odžana ove godine jer predsednik opštine Nagip Arifi nije hteo da potpiše projekat i da kao lokalna samouprava konkuriše kod Ministarstva za finansiranje događaja- kaže za Bujanovačke predsednik Udruženja „Škembijada“ Siniša Stojković.

-Mi smo konkurisali kod Ministarstva za brigu o selu kao Mesna zajednica, a ne kao lokalna samouprava. Međutim, ispostavilo se da samo lokalna samouprava može da konkuriše i zato sam spremio sve papire i odneo predsedniku opštine Nagipu Arigiju, ali on nije hteo da potpiše – kaže Stojković.

Turistička organizacija: Priznanje Bujanovačkim zbog Škembijade

Tri puta je, kako kaže, išao kod Arifija, ali on nije hteo da ga primi u kancelariju, tako da mu nije poznat razlog zašto je odbijen.

-Sredstva koja su u opštinskom budžetu predviđena za Škembijadu su od 130.000 do 150.000 dinara, što nije dovoljno za manifestaciju koja traje tri dana. Kod Ministarstva smo hteli da konkurišemo za 500.000 dinara i da je to potpisano bilo bi mnogo lakše – kaže Stojković.

Ranije je, kako kaže, uspevao da nađe sponzore koji su obezbeđivali dodatna sredstva, ali ove godine mu to nije pošlo za rukom.

-Zato smo odlučili da ove godine ne organizujemo Škembijadu i mislm da je to prava šteta. Ljudi me svakodnevno zovu da pitaju i svima je žao što se manifestacija neće održati – dodaje Stojković.

Škembijada u Krševici: Vranjanci majstori za jela od škembića




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *