Amir Džaferi, novi čelnik Komunalca: Zatekli smo haos, građani će već od sutra na ulicama videti promene

Bujanovac, 3. avgust 2024. – San i želja svakog Bujanovčanina kome je ovaj grad u srcu ostvarila se pa smo dočekali i to da svakako najneuspešniji direktor JP Komunalac Ruždi Halili konačno ode sa ovog mesta. Na čelu Privemenog organa ovog javnog preduzeća u ponedeljak ga je i zvanično nasledio Amir Džaferi (1984), diplomirani ekonomista i kadar Fronta za promene. Ono što se zna je da će u Privremenom organu kao njegov zamenik sedeti Nebojša Kostić iz SNS, dok će novi tehnički direktor biti Srđan Zlatković, dugogodišnji radnik Komunalca i kadar GG dr Stojanovića.

Džaferi u nekoliko rečenica opisuje kakvo je rasulo zatekao u firmi, ne računajući ono što svako od nas građana svakodnevno gleda-štrokave ulice, divlje deponije po gradu, deponija, vodosnabdevanje…

Komunalac u blokadi, firma duguje zaposlenima plate i doprinose

Zatekli smo dugovanje od 200 miliona dinara, od toga samo za plate zaposlenih 100 miliona, a u ponedeljak (2. avgust) uspeli smo da isplatimo jednu mesečnu zaradu od pet koliko im se duguje, otkriva Džaferi

Devastirana je i mehanizacija:

-Od ukupno 9 kamiona samo su dva u voznom stanju, i još danas smo počeli popravku i servisiranje pokvarenih. Ali, na početku smo imali peh jer se juče na jedinoj ispravnoj cisterni pokvario menjač. Ni bager takođe nije u funkciji. kaže novi čelnik Komunalca.

Ipak, i pored pobrojanih problema, jasni su planovi sa čijom će realizacijom da se krene već od srede, a kako kaže građani će to odmah moći da vide:

-Najpre krećemo u akciju temeljnog i detaljnog čišćenja grada, uklanjanja smeća sa ulica i osralih javnih površina, u sređivanje zelenila. Imamo nove kontejnere tako da ćemo zameniti one stare i dotrajale, počinjemo sa postavljanje kanti za smeće na ulicama, parku i trgu, i svuda gde je potrebno… nabraja Džaferi.

I, ono što do sada nije bila praksa, a postaće prema njegovoj najavi od sutra, to je da se smeće sa najkritičnijih lokacija u gradu uklanja više puta dnevno.

-Želimo da od prvog dana radimo u korist građana, da počnemo sa čišćenjem, jer je sramota kako nam grad sada izgleda.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *