Mitrović: SIMPO otvara pogon u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. septembar 2024. Direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović najavio je u petak da će kompanija SIMPO Vranje uskoro otvoriti novi pogon u Bujanovcu. Po njegovim rečima, očekuje se zapošljavanje do 50 radnika.

-Radi se o nekadašnjoj fabrici SIMPEN, koja je sada ponovo u vlasništvu vranjske kompanije. U ovom trenutku se adaptira zgrada pogona, a uporedo sa tim radi se na odabiru kadrova – rekao je Mitrović za Bujanovačke.

Prodaje se bujanovački Simpen, početna cena 2 miliona evra

U ovoj fabrici će se ponovo prozvoditi sunđeri i memorijska pena. Mitrović kaže da proizvodnja kreće uskoro.

Rekao je i da će razgovarati sa menadžmentom vranjske kompanije i zatražiti da prilikom zapošljavanja imaju u vidu nacionalnu strukturu u opštini Bujanovac i da pruže šansu svim građanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Mitrović je rekao i da Vlada Srbije, preko Koordinacionog tela, ostaje posvećena razvoju ovog područja i stvaranju ambijenta za bolji život svoh građana.

Bujanovac je danas posetio ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. On se sastao sa privrednicima Bujanovca i Preševa, a sastanku su prisustvovali i predsednici dve opštine Arber Pajaziti i Ardita Sinani, kao i Nenad Mitrović. O tome uskoro opširnije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *