Opština Bujanovac ponovo na dnu po transparentnosti

Bujanovac, 28. oktobar 2024. Opština Bujanovac je i dalje na samom dnu po transparentnosti među svim lokalnim samoupravama u Srbiji, pokazuje najnoviji LTI izveštaj za 2024. godinu organizacije Tranparentnost Srbija.

Bujanovac je u ovom istraživanju ocenjen nulom u većini od 95 indikatora (pitanja) koji se tiču javnosti u radu i tako se sa 29 indeksnih poena našao na 143. mestu na listi od 145 gradova i opština u zemlji. O netransparentnosti opštinske vlasti na čelu sa Nagipom Arifijem, Bujanovačke su pisale bezbroj puta, a rezultati istraživanja to potvrđivali. Do smene vlasti došlo je krajem jula.

Nagipov Tamni vilajet: Opština Bujanovac na 144. mestu po transparentnosti, gore samo Preševo

 

Nula poena Bujanovac je dobio kada je u pitanju transparentnost odluka koje usvaja skupština, obrazloženje budžeta ili transparentnost podataka o konkursima i konkursnoj dokumentaciji.

Opština Preševo je u najnovijem izveštaju ubedljivo na poslednjem mestu (145) sa samo 9 LTI poena. U kategoriji najlošije ocenjenih opština, pored Bujanovca i Preševa, spadaju i Svilajnac, Kovačica  i Gadžin Han.

Najotvorenija lokalna samouprava u Pčinjskom okrugu je Vranje na sedmom mestu, a iza njega sledi Vladičin Han na 17. mestu.

Najtransparentnije lokalne samouprave u 2024. godini su Novi Pazar, Veliko Gradište, Kanjiža, Leskovac i Sombor.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *