fbpx

ÇFARË TREGON MJEKRRA PËR BURRAT

Bujanoc, 19 prill 2023.

Të dashur lexues, para jush është teksti i parë i bashkëpunëtores sonë të re Srbijanka Stankoviq, e cila vetëm për Bujanovačke një herë në javë do të trajtojë tema të njohura të stilit të jetesës. Besojmë se tekstet nga lapsi i kolumnistes tonë do të priten mirë nga lexuesit tanë, të cilët i ftojmë të na sugjerojnë se çfarë do të donin të lexonin në rubrikën tonë të re.
Shkruan: Sërbijanka Stankoviq
Bujanoc, 19 prill 2023. Çdo mjekër dërgon një sinjal për llojin e personalitetit të mashkullit që e mban atë. Pavarësisht stilit, gjatësisë, formës, rregullsisë, me mustaqe apo jo, ajo bie në sy. Në pamje të parë, kjo e bën një mashkull më mashkullor dhe serioz.
I kombinuar me sjelljen apo karakterin, stili i saj i përgjithshëm krijon një përshtypje të pamjes, karakterit dhe personalitetit të mashkullit pas saj. Kjo është arsyeja pse, ndërsa disa njerëz përpiqen të fshehin tipin e tyre të personalitetit duke u rruar, të tjerët nuk duan ta bëjnë këtë, por përdorin mjekrën e tyre për të dërguar hapur sinjale për veten e tyre – karakterin dhe prirjet e tyre.
Shikoni më poshtë çfarë mund të thotë mjekra për meshkujt. Ne kemi nxjerrë në pah shenjat dhe faktet për mjekrën që çdo burrë dhe grua duhet të dijë. Lexoni.
Maskuliteti dhe stili maço, mashkull alfa dominues
Mjekra rrit perceptimin e dominimit mashkullor, veçanërisht nëse është më e gjatë. Pavarësisht nëse është një gjatësi më e shkurtër apo mjekër e plotë, ajo i jep fytyrës një vulë maçoje që e bën atë të duket si një mashkull alfa i sigurt, i sigurt në vetvete, më mashkullor dhe më i dëshirueshëm.
Hulumtimet tregojnë se mjekroshët mund të jetë më shumë se maskulist dhe dominuese. Prandaj, këta janë personalitete të guximshme, të sjellshme, burra të besueshëm, bujarë, punëtorë dhe jashtëzakonisht tërheqës, veçanërisht nëse rrezatojnë vetëbesim në një mënyrë të pavëmendshme.
Përveç kësaj, hulumtimet e fundit kanë treguar se gratë kanë më shumë besim te burrat me mjekër kur bëhet fjalë për marrëdhëniet familjare, pasi ato i konsiderojnë ata si mbrojtës më të fortë të familjes dhe baballarë më të devotshëm.
Një mjekër krijon një pamje vizualisht më të vjetër
Meshkujt me mjekër duken më mashkullorë, superiorë, dominantë dhe të aftë dhe kësaj duhet shtuar fakti se duken më të rritur. Gjithashtu, disa studime tregojnë se mjekra në fytyrë shpesh krijon përshtypjen e një statusi më të lartë shoqëror.
Në një farë mase, mjekra mund të fshehë edhe shprehjet e fytyrës, kështu që mjekra duken më serioze, dhe ne do të shtojmë, më dominuese (më me përvojë). Për shkak se fsheh të gjitha tiparet e fytyrës, duke përfshirë parregullsitë dhe shprehjet e fytyrës, krijon përshtypjen vizuale të një burri më të moshuar dhe më të pjekur. Në situatat kur janë të zemëruar ose me humor të keq, meshkujt me mjekër duken më të zemëruar, dhe ndonjëherë të rrezikshëm, kërcënues, madje edhe agresivë.

Atraktiviteti dhe dëshirueshmëria – atraktiviteti afatgjatë dhe afatshkurtër
Mjekra e bën një mashkull më të dëshirueshëm. Është një fakt i vërtetuar se mbajtja e mjekrës bënë burrat të duken më seksipil dhe se ka një ndikim të rëndësishëm tek seksi i kundërt. Partnerët besojnë se një mashkull që mban mjekër është më maço, se është trim, më i pjekur dhe se e mbart karakterin e tij me besim, pavarësisht moshës.
Kur bëhet fjalë për tërheqjen afatgjatë ose afatshkurtër (marrëdhënie më të gjata ose rastësore), hulumtimi ka treguar se burrat me mjekër më të gjatë dhe më të trashë janë kandidatë më tërheqës për lidhje afatgjata, më serioz për martesë. Ata me mjekër më të shkurtër ose që rruhen janë më shumë për lidhje të rastësishme, më të shkurtra ose për aventura kalimtare.
Mjekra dhe atraktiviteti janë të lidhura në shumë nivele, kompetenca seksuale është vetëm një. Besohet gjithashtu se meshkujt me mjekër janë shumë më të suksesshëm në gjetjen e një partneri sesa ata që rruhen, domethënë se ata që nuk kanë shumë qime në fytyrë. Sigurisht, kjo varet shumë nga preferencat, tiparet, temperamenti dhe natyra e përgjithshme e vetë burrit.
E sigurt është se një djalë/burrë që kujdeset për veten dhe pamjen e tij, seksualitetin, që dëshiron të tërheqë vëmendjen e partnereve të mundshshme dhe të duket tërheqës, duhet të kujdeset vërtet për pamjen e tij. Kjo nënkupton që ai është i zoti, se kujdeset për higjienën, se kujdeset për stilin e mjekrës dhe mustaqeve (pavarësisht stilit apo gjatësisë). Në këtë mënyrë, ata do të kenë më shumë përparësi se meshkujt që nuk i kushtojnë vëmendje të mjaftueshme rutinës së tyre të higjienës, kujdesit dhe mirëmbajtjes së mjekrës.
Prandaj, nëse doni të dalloheni nga turma, mënyra më e mirë është të ndryshoni pak pamjen tuaj. Domethënë, ndryshoni pak stilin e mjekrës, në mënyrë që të ndryshoni vizualisht formën e fytyrës. Mund ta lini të shkojë, ta plotësoni me mustaqe ose të ndryshoni stilin e mëparshëm në një të ri.
Që të dukeni tërheqëse dhe mjekra juaj të jetë në maksimumin e saj, përdorni kozmetikë si vajra, dyll, balsam e të ngjashme. Me preparatet për rritjen dhe kujdesin e mjekrës do t’i bëjnë qimet më të buta, më të lëmuara dhe më lehtë për t’u formësuar, stilizuar dhe mirëmbajtur. Në të njëjtën kohë, ju ushqeni dhe hidratoni mjekrën dhe lëkurën poshtë saj.
Statusi social dhe mjekra në punë
Perceptimi i statusit social i përcjellë vizualisht nga pamja e mjekrës është në syrin e shikuesit, por edhe në mendjen e tij. Gjatë historisë, mjekra ka kaluar nëpër faza të ndryshme. Është pranuar për një periudhë, dikur ka qenë domosdoshmëri, por ka pasur edhe periudha që është refuzuar. Megjithatë, sot mjekra në fytyrë është një zgjedhje shumë e njohur personale e pamjes së një mashkulli, jo vetëm këtu, por në të gjithë botën, pavarësisht nga perceptimi apo pozicioni shoqëror.
Njerëzit me mjekër konsiderohen gjithashtu si njerëz potencialisht më të lumtur, për shkak të supozimit se pamja e tyre “promovon” përhapjen e miqësisë dhe pranimit shoqëror.
Për sa i përket punës dhe karrierës, shumë vende pune nuk kërkojnë një pamje strikte, ndaj lejohet mbajtja e mjekrës, madje ndonjëherë është e dëshirueshme që në pozita të caktuara të punësohen edhe burra me mjekër.
Për shembull, burrat që kërkojnë një punë në rrjetin social të biznesit LinkedIn kanë një shans më të mirë për të ndërtuar karrierën e tyre ose për të marrë një ftesë për një intervistë nëse postojnë një foto me mjekër në profilin e tyre (duke lënë kështu përshtypjen e miqësisë). Burrat me mjekër janë kandidatë të mirë për pozicione komerciale dhe shitëse, sepse nxjerrin sinjale pozitive, rrezatojnë besim dhe duken më profesionistë (më të sigurt).
Nga ana tjetër, ka vende pune, lloje të caktuara të punës, si dhe punëdhënës që presin që punonjësit të vijnë në punë pa mjekër (policia, punëtorët e ndërtimit, disa zjarrfikëse, pastaj disa linja ajrore… ). Më pas, pozitat administrative, përgjegjëse dhe drejtuese i kërkojnë më së shumti burra të rruar, sepse ata pritet të jenë ambicioz, vendimtar dhe më kreativ.
Mund të thuhet gjithashtu se ky vlerësim është një paradoks, pasi meshkujt me mjekër konsiderohen më depërtues, agresivë dhe dominues. Megjithatë, disa studime kanë treguar se këto atribute nuk dominojnë tek mjekra kur ato lidhen me aftësitë dhe shkathtësitë drejtuese.
Sigurisht që ka përjashtime dhe devijime. Mjekët me mjekër, për shembull, mund të jenë ekspertë të lartë në fushën e tyre. Pritet mirësjellje nga stafi i recepsionit, megjithatë, një recepsionist me mjekër, pavarësisht mirësjelljes, profesionalizmit dhe qëndrimit miqësor, nuk mund të bindë mjaftueshëm klientët për cilësinë e shërbimit të hotelit. Për shkak të komunikimit me njerëzit, ai pritet të ketë një pamje të hapur, të rregullt, të përpiktë dhe unike.
Mjekra tregon epërsi dhe forcë në betejë
Duke u kthyer pprapa në evolucion, në luftime, luftëtarët me mjekër ishin objektiva të lehta për kundërshtarët, pasi ata mund të kapeshin nga mjekra gjatë betejës. Në këtë mënyrë, mund të thuhet se gjatë luftës, të kesh mjekër ishte një disavantazh. Megjithatë, në beteja, luftëtarët nuk i prisnin mjekrën sepse donin t’u dërgonin sinjale guximi, forcë dhe fuqie kundërshtarëve të tyre.
Kohët moderne kanë sjellë ndryshime sa i përket luftimeve dhe betejave, veçanërisht kur bëhet fjalë për rrahje dhe kapjen e kundërshtarit për mjekër. Sot nuk është kështu.
Po çfarë thuhet për mustaqet?
Edhe pse disa meshkuj besojnë se do të gjejnë strehim te mustaqet, d.m.th. se do të jenë më tërheqëse apo më seksi, ky lloj pretendimi është i gabuar. Është e vërtetë që mustaqet duken retro dhe nxjerrin në pah seksi, por kjo është e vërtetë vetëm nëse ato janë të rregullta, të formësuara siç duhet dhe nëse ekspozohen në mënyrën e duhur.
Nëse dëshironi të rritni mustaqe (pa mjekër) vetëm për t’u dukur më mirë se më parë, mos e bëni këtë. Studimet kanë treguar se meshkujt me mustaqe janë më pak të dëshirueshëm se meshkujt me mjekër.
Nëse dëshironi të rritni mustaqe për të treguar forcën dhe mashkullorinë, duhet kohë për të arritur potencialin e saj të plotë. Kjo nënkupton kujdes dhe formësim, ndërkohë që duken më mirë në fytyrë në kombinim me mjekrën e lëshuar.
Padyshim mjekra dhe mustaqet janë një zgjedhje e mirë e stilit të meshkujve. Mjekra është simboli kryesor i maskulinitetit, guximit dhe dominimit, gjë që dëshiron çdo mashkull. Përdorni potencialin maksimal për t’u dukur tërheqëse dhe rekomandimi i mirë është që duhet të kujdeseni për pamjen tuaj, pavarësisht mjekrës, gjatësisë apo stilit të saj.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *