Zarije Mitić, pčelar: Subvencije u avgustu umesto u decembru

Mitić podseća da je praktično  primerenije da se subvencije dodeljuju u trenutku kada počinje nova pčelarska godina, s obzirom da su tada neophodna ulaganja u prehranu i zaštitu pčelinjih društava

BUJANOVAC, VRANJE, 18. septembar 2017. –  Predsednik Udruženja pčelara “Polen 2012” iz Bujanovca Zarije Mitić, je u ime ove pčelarske asocijacije ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića pitao za mogućnost da se državne subvencije pčelarima, umesto krajem kalendarske godine, isplaćuju u avgustu, kada počinje pčelarska godina.

Ministar je, na tribini u okviru Prvog sajma pčelarstva jugoistočnog Balkana, održanog u subotu u Vranju, rekao da bi on lično voleo da tako bude, ali  trenutno, za to nema mogućnosti.

Međutim, predsednik “Polena 2012” ne namerava  da odustane od pomenute inicijative.

-Nastojaćemo da preko Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) istrajemo u ovom zahtevu, kako bi on bio prihvaćen u 2018. godini.

Mitić podseća da je praktično  primerenije da se subvencije dodeljuju u trenutku kada počinje nova pčelarska godina, s obzirom da su tada neophodna ulaganja u prehranu i zaštitu pčelinjih društava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *