Gumoplastika: Sindikalci traže smenu direktora Dimitrijevića

Radnici, od direktora „Gumoplastike“, zahtevaju i određene kadrovske promene, a od predsednika Skupštine deoničara da sazove vanredno skupštinsko zasedanje

BUJANOVAC, KLENIKE, 28. septembar 2017. – Zbor radnika i Povereništvo sindikata Nezavisnost „Gumoplastika“ doo Bujanovac pokrenuo je inicijativu za smenu direktora tog preduzeća Srboljuba Dimitrijevića.

Ovaj dokument je potpisao 51 od ukupno 70 radnika. Uz to, radnici, od direktora „Gumoplastike“, zahtevaju i određene kadrovske promene, a od predsednika Skupštine deoničara da sazove vanredno skupštinsko zasedanje.

Oni traže da se na Skupštini razmotri njihov zahtev za smenu direktora Dimitrijevića koji navodno „očigledno radi suprotno interesima svih zaposlenih“.

Ukoliko ne budu uvaženi potpisani zahtevi, sindikalci najavlju štrajk upozorenja, a potom i generalni štrajk.

Na pitanje „Bujanovačkih“ da li je upoznat sa pomenutim zahtevima, Srboljub Dimitrijević, direktor „Gumoplastike“, koja ima svoj proizvodni  pogoni i u selu Klenike, odgovorio je potvrdno.

On je rekao da  poslovodstvo „Gumoplastike“  od sindikata „očekuje da se  prekine sa manipulacijom radnika“, a od Vlade Republike Srbije odgovarajući zaključak, koji treba da stigne svakog trenutka.

 




2 thoughts on “Gumoplastika: Sindikalci traže smenu direktora Dimitrijevića

  1. Slavoljub

    Poverenistvo sindikata ne cini obmanu zaposlenih,vec naprotiv cini sve napore da zastiti socijalno ekonomske interese zaposlenih,dok se menadzment firme zalaze protivnom interesu zaposljenih.Plate zaposljenih su ispod zakonom zagarantovanog minimuma licnog dohotka,cime se krsi zakon o radu,takodje se kasni sa isplatom licnih dohodaka dva meseca,putni troskovi koji se isplacuju u visini 50% cime se takodje krsi zakon o radu kasne vec 6 meseci.Neka javnost sama zakljuci ko obmanjuje zaposlene.

    Reply
  2. Slavoljub Ristic

    Poverenistvo sindikata „Nezavisnost“ ne manipulise radnicima,kao sto tvrdi direktor Dimitrijevic,vec nasuprot radi na ostvarivanju socijalno-ekonomskih prava radnika,sto ce pokazati i bliska buducnost.Direktor mora postovati zakon o radu i isplacivati zarade i ostala primanja radnika u skladu sa zakonom.Naime radnicima se trenutno duguju putni troskovi za 6 meseci,a isti se pritom isplacuju 50% a ne 100% kao sto stoji u zakonu o radu,o platama da i ne komentarisem opste je poznato da su daleko ispod zakonskog minimuma.Neka javnost proceni sama ko manipulise radnicima.
    Slavoljub Ristic,glavni poverenik poverenistva sindikata „Nezavisnost“ GMP.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *