Debata o budžetu kod Kamberija

Kao i uvek, budžet ne može da odgovori svim zahtevima, ali će svakome pripasti deo kolača

BUJANOVAC, 13. decembar 2017. – Po prvi put u višestranačju Bujanovca, Kabinet predsednika opštine Šaipa Kamberija, koji vodi Rahim Salihi, organizovao je debatu o lokalnom budžetu.

Predsednik Kamberi je novinarima, predstavnicima NVO sektora i KUD-ova prezentovao predlog bužeta za narednu godinu koji će najverovatnije po prvi put premašiti milijardu dinara, o čemu će u subotu raspravljati Opštinsko veće.

Kamberi je rekao da, kao i uvek, budzet ne može da odgovori svim zahtevima, ali je naglasio da će svi korisnici dobiti deo traženog novca.

Predsednik je najavio završetak ranije započetih projekata poput puta Jugokop- Krševica, osvetljenja ulaza u grad, kolektor otpadnih voda, desne strane trotoara u glavnoj ulici od Kralja Milutina do centra i puta Muhovac Zarbince, koji finansira Koordinaciono telo.

Trudićemo se da u svakom naselju na teritoriji opštine uradimo bar jedan infrastrukturni projekat, rekao je Kamberi.

Prema predlogu budžeta za 2018, za dugove ugašene Direkcije za izgradnju biće odvojeno 10 miliona dinara, za poljoprivredu 20 miliona, privredu 15, sport 9, stručnu praksu 20 miliona, za medijske projekte između 5-7 miliona, NVO 3, za Dom zdravlja 18, za komunalni program 25 miliona, 2 miliona za zbrinjavanje pasa lutalica, 4 miliona za saradnju sa EU fondovima…




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *