Srboljub Dimitrijević: Štrajk u Gumoplastici neopravdan, ne dajem ja socijalni program

Sindikalac Slavoljub Ristić optužuje direktora Srboljuba Dimitrijevića da stopira socijalni program. Dimitrijević odgovara da on nije taj koji daje ili ne daje socijalni program već država, kao većinski vlasnik

BUJANOVAC, 26. decembar 2017. – Svih 68 radnika Gumoplastike iz Bujanovca od utorka ujutru je u štrajku, potvrdio je za Bujanovačke Srboljub Dimitrijević, direktor fabrike.

Slavoljub Ristić, šef sindikata Nezavisnost u Gumoplastici, kaže da su proizvodnju obustavili radnici „Gumare i plastike“ u Bujanovcu, kao i fabrika obuće u selu Klenike.

Tražimo smenu menadženta jer nam stopira i onemogućava uzimanje socijalnog programa, kaže Ristić za Bujanovačke.

Dimitrijević, međutim, objašnjava da on kao direktor nije taj koji daje ili ne daje socijalni program:

Za stvari poput socijalnog programa nadležna je država kao većinski vlasnik Gumoplastike sa 86 odsto. Ja sam svu potrebnu dokumentaciju poslao resornim ministarstvima, obavestio o tome narodnog poslanika i Koordinaciono telo, i na državnim organima je odluka o fabrici i zaposlenima, kaže Dimitrijević za Bujanovačke.

Imovina Gumoplastike do nedavno je bila u rukama Agencije za osiguranje depozita, čiji je predstavnik bio na čelu Skupštine firme.

Posle izlaska iz stečaja krajem 2015, 86 odsto imovine prešlo je u vlasništvo države koja je, prema rečima Dimitrijevića, raspisala javni poziv za prodaju svog udela.

On dodaje i da država, kao većinski vlasnik, nije imenovala svog predstavnika na čelo Skupštine bez koje je nemoguće donošenje bilo kakvih odluka.

Sve odluke u vezi firme, pa i socijalni program, donosi Skupština koja je trenutno bez predsednika i ne funkcioniše, a ne direktor. Ja sam uradio sve što je do mene. Međutim, predednik sindikata ne mari za to i zaustavlja proizvodnju iako imamo posla preko glave za italijanskog kupca sa kojim godinama radimo, kaže Srboljub Dimitrijević.

 




One thought on “Srboljub Dimitrijević: Štrajk u Gumoplastici neopravdan, ne dajem ja socijalni program

  1. Poverenistvo sindikata

    Za obezbedjivanje sredsta za sprovodjenje Socijano programa,jeste zaduzena drzava.ALI za pripremu dokumentacije za sprovodjene Socijalnog programa zaduzen i odgovoran menadzment preduzeca,a u slucaju Gumoplastike menadzment preduzeca nije pripremio valjanu i kompletnu dokumentaciju zbog cega program nije u uzet u razmatranje.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *