Šah Bujanovac OPEN: Među 80 igrača i dva majstora FIDE

BUJANOVAC, 18. februar 2018. (foto Bujanovačke)– Simboličnim povlačenjem prvog poteza na šahovskoj tabli, Boban Pavlović, pomoćnik predsednika opštine Bujanovac, otvorio je u nedelju ujutru drugi turnir u šahu „Sretenje 2018“, koji se održava u bujanovačkoj Stručnoj školi „Sveti Sava“.

  • Opština Bujanovac je prepoznala kvalitet na ovom takmičenju, čiji smo pokrovitelji. Nadam se da će turnir, koji je prvi put odigran prošle godine, postati tradicionalan – rekao je Pavlović, poželevši učesnicima uspešno takmičenje.

Na ovogodišnjem “Sretenjskom šahovskom turniru” učestvuje preko osamdeset takmičara iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Kosova.

Šezdesetak šahista se nadmeće u seniorskoj, a ostali u pionirskoj konkurenciji.

Među seniorima su i dva FIDE majstora. Jedan od njih je prošlogodišnji pobednik “Sretenjskog turnira”, Nebojša Ristić iz Vranja.

  • Zadovoljstvo mi je što se ponovo družimo na turniru u Bujanovcu. Došao sam, kao i ostali učesnici, da igram šah. Ostalo će pokazati rezultati – skroman je Ristić.

Za “Bujanovačke” otkriva da je i danas sa njim njegov brat od strica, Milan, drugoplasirani na prvom “Sretenjskom turniru”.

Učesnike turnira, u ime organizatora, pozdravili su Miroslav Nisić, predsednik ŠK Jug, Biserka Jović, direktorka SŠ “S.Sava” i Nenad Tasić, predsednik Šahovskog saveza Pčinjskog okruga.

Tom prilikom uručene su zahvalnice i pokloni najzaslužnijima za saradnju u organizaciji ove šahovske manifestacije, na kojoj učestvuje tridesetak takmičara više u odnosu na 2017. godinu.

Među dobitnicima zahvalnice je i portal Bujanovačke, koji će vas u toku dana informisati o turniru.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *