Pribovac: Urušila se kuća stara 80 godina, opština pomaže porodici Ajdini

BUJANOVAC, 1. mart 2018.Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac  pokloniće 80.000 dinara šestočlanoj porodici Redžepa Ajdinija u selu Pribovac na severu bujanovačke opštine.

Novac je namenjen za sanaciju oštećenja na trošnoj Ajdinijevoj  kući, koja se sastoji od podruma i dve sobe.

Nakon urušavanja podrumskog zida i oštećenja dnevne sobe, ova  porodica je, po rečima člana Opštinske komisije Jovice Petruševića, primorana da koristi samo jednu, preostalu prostoriju.

  • Stambeni objekat Redžepa Ajdinija zidan je pre 80 godina u bondruk sistemu od kamena i nepečene cigle. Do urušavanja zidova došlo je  zbog truljenja međuspratne drvene konstrukcije i dotrajalosti objekta.  Mada je vlasnik  sam izvršio  podupiranje međuspratne konstrukcie drvenim gredama kako bi sprečio potpuno urušavanje kuće, ona je nebezbedna za stanovanje. Kad bi bilo više novca najbolja varijanta je  izgradnja novog objekta, a ovako će moći da se izvrše interventni radovi, kako  bi se obezbedili uslovi za bezbedno stanovanje – kaže Petrušević.

Prema  rečima predsednika bujanovačke  opštine Šaipa Kamberija, finansijsku pomoć porodici Ajdini uputila je i jedna privatna kompanija iz Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *