April i maj- meseci čistoće u Bujanovcu

Opština objavila rat divljim depinijama

BUJANOVAC, 3. april 2018.(foto Bujanovačke: prizor iz grada) – Opštinsko veće je ovogodišnji april i maj proglasilo mesecima čistoće na području bujanovačke opštine.

Proglašenje je usledilo sa ciljem da se od brojnih dviljih deponija očisti 59 naselijenih mesta na teritoriji svih 29 mesnih zajednica.

Basri Memeti, jedan od troje članova opštinske komisije za izradu Akcionog plana, podseća da će nosioci pomenutog projekta biti opštinska uprava, mesne zajednice, škole i JP „Komunalac“.

Realizacija ove ekološke aktivnosti trebalo je da počne 3. aprila, ali su većnici odlučili da se, zbog izostanka pravovremenih neophodnih priprema, početak akcije pomeri za 10-15 dana.

Na predlog zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanče Arsića, Opštinsko veće je donelo odluku da nadležna komisija, uz pomoć većnika Redžepa Ljatifija iz Samoljice, obiđe sve lokacije sa deponovanim smećem i sačini detaljan plan za njihovo uklanjanje.

– Akcioni plan treba dobro da se pripremi da bi mogao da uspe. Moramo tačno definisati ko kupi otpad, ko ga odvozi i i gde se odlaže. Dosadašnja praksa je, nažalost, pokazala da se na mestima tek uklonjenih deponija odmah pojavljuju nove – rekao je Arsić.
Tokom dopune Akcionog plana trebalo bi, između ostalog da se njime obuhvati klenički kraj i područje sela Dobrosin.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *